Pasajul Berceni este deschis circulației. Va fluidiza traficul din zona de sud a Capitalei

Autor: Adrian Somai 26 iun. 2023 Știri auto

Circulația rutieră de pe ultimul pasaj de tip giratoriu-suspendat rămas de inaugurat pe actuala Centură Sud a Capitalei după inaugurarea Pasajului Olteniței și pasajului Domnești a fost deschisă la sfârșitul săptămânii ce tocmai s-a încheiat. Este vorba despre pasajul suprateran de pe Centura Capitalei, de la intersecția cu șoseaua Berceni. Potrivit HotNews, deschiderea circulației rutiere este făcută cu o întârziere de aproximativ zece luni față de termenul stabilit inițial.

„Circulaţie deschisă pe Pasajul Berceni! Constructorul va continua să amenajeze zona de sub pasaj şi trebuie să finalizeze lucrările cel mai târziu luna viitoare. El va asigura şi managementul de trafic”, a anunțat, duminică, ministrul Sorin Grindeanu prin intermediul unei postări pe Facebook.

De asemenea, ministrul a mai ținut să precizeze că, după cele două pasaje deja inaugurate, „Pasajul Berceni vă contribui la fluidizarea circulaţiei din zona de sud a Municipiului Bucureşti”. „Este eliminat, astfel, încă un punct care provoca ambuteiaje, la intersectarea la nivel a Centurii Capitalei (între Popeşti Leordeni şi Jilava) cu traseul Şoseaua Berceni (Bucureşti) – Comuna Berceni (DJ401)”, a mai transmis ministrul.

Costul lucrării a fost de peste 30 de milioane de euro

Lucrările la pasajul Berceni au început în vara anului 2020, când Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire. Pasajul Berceni și dublarea centurii Capitalei pe circa 3 kilometri ar fi trebuit să fie finalizate în toamna anului trecut. Costul întregii lucrări s-a ridicat la nu mai puțin de 30.5 milioane de euro, de proiect fiind responsabilă Asocierea Trameco SA (Selina) – Vahostav SK AS – Construcții Erbașu SA – Grafic Tends SRL.

Autoritățile susțin că toate aceste giratorii suspendate vor fluidiza traficul și vor permite șoferilor să o ia în oricare direcție și să evite astfel și calea ferată de centură, fără treceri la nivel. Astfel, Șoseaua de Centură va rămâne la sol și nu va mai avea în calea ei nicio intersecție cu conflict de trafic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura video - Facebook @Sorin Grindeanu


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide