Pasajul Domnești a fost deschis traficului rutier – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 11 nov. 2022 Știri auto

Circulația rutieră de pe pasajul suprateran de la Domnești a fost deschisă. Cum arată pasajul de pe centura Capitalei?

După ani de așteptare, pasajul suprateran de la Domnești a fost deschis pentru circulația rutieră. Potrivit șefului CNAIR, circulația pe pasajul Domnești s-a deschis după ce comisia de recepție a finalizat verificările și a întocmit ultimele documente necesare deschiderii traficului rutier, notează HotNews.

Pasajul de la Domnești a fost deschis în data de 11 noiembrie 2022, la ora 12:00. Informația a venit chiar de șeful CNAIR, Cristian Pistol. El a postat anunțul pe pagina sa oficială de Facebook. Conform spuselor sale, sensul giratoriu suspendat de la Domnești va contribui la eliminarea aglomerației rutiere care se formează acum în această zonă din cauza intersectării la nivel a Centurii Capitalei.

Pasajul Domnești a fost dat în uz

Pe lângă declarațiile șefului CNAIR, și Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a distribuit un clip video pe pagina sa de Facebook. De asemenea, el a oferit și câteva declarații prin intermediul postării.

„Circulația pe Pasajul Domnești a fost deschisă! Este un moment așteptat de ani atât de cei care locuiesc în zonă, cât și de cei care tranzitează Centura Capitalei. Prin deschiderea circulației pe acest pasaj este eliminat un punct de blocaj care, mulți ani, a provocat disconfortul celor din trafic din cauza intersectării la nivel a Centurii București”, a scris Sorin Grindeanu.

Pasajul suprateran este primul inaugurat. Urmează și pasajele Berceni, dar și Oltenița. Cu ajutorul acestora este de așteptat ca traficul din zona sudică a Bucureștiului să fie fluidizat.

„După deschiderea circulației inclusiv pe pasajele Berceni și Oltenița, ambuteiajele din traficul rutier în zona de sud a Bucureștiului vor fi eliminate”, mai spune Grindeanu.

Primele lucrări la pasajul de la Domnești au început în anul 2018 în baza unei autorizații de construire parțiale. După aproape doi ani de blocaje constante, lucrările au fost reluate în vara anului 2020. În ciuda intrării în insolvență a constructorului principal STRACO, șantierul și lucrările au fost preluate de subcontractorul Tracon.
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cristian Pistol Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide