Lucrările la Pasajul Doamna Ghica au fost sistate. Constructorul dă vina pe vremea nefavorabilă

Autor: Elena Luchian 19 feb. 2021 Știri auto

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica au fost sistate. Constructorul dă vina pe vremea nefavorabilă din ultima perioadă.

GALERIE FOTO

Antreprenorul anunță sistarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că structura este realizată în proporție de doar 50%, potrivit raportărilor consultantului proiectului. Conform contractului, termenul de finalizare este luna mai a acestui an.

Constructorul dă vina pe condițiile meteo. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că, în primele luni ale anului, au fost și zile cu temperaturi de peste 5 grade Celsius. Mai mult, prognoza anunță că temperaturile vor crește până la 12 grade Celsius în zilele următoare.

“În prezent, ca urmare a solicitării antreprenorului care invocă vremea nefavorabilă ce nu permite desfășurarea lucrărilor, proiectul este sistat. Având în vedere sistările, se decalează și termenul de finalizare cu aproximativ două luni”, se arată într-un comunicat emis de Primăria Capitalei.

Astfel, Pasajul Doamna Ghica ar trebui să fie gata în luna iulie. Potrivit Primăriei, noul termen de finalizare este “condiționat de o mobilizare corespunzătoare a antreprenorului și de asigurarea de către Beneficiar a plăților.”

Pasajul Doamna Ghica, proiect fără linie de tramvai

Planul Urban de Mobilitate Durabilă București-Ilfov 2016-2030 prevede o linie de tramvai care face conexiunea între cartierul Berceni și zona Pipera din nordul Capitalei. Pasajul Doamna Ghica a fost proiectat însă, în mandatul fostei administrații, fără un spațiu dedicat unei viitoare linii de tramvai.

În schimb, există acest spațiu pentru linia de tramvai pe Străpungerea Doamna Ghica-Bulevardul Chișinău și pe Străpungerea Bulevardul Nicolae Grigoresc-Splai Dudescu.

Reprezentanții Primăriei susțin că o linie de tramvai se poate construi în banda a doua a căii de circulație. Aceasta ar putea fi folosită atât de tramvaie, cât și de mașini, susține Municipalitatea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide