VIDEO: Noi imagini spectaculoase cu sensul giratoriu suspendat de la Domnești

Autor: Mihai Morcovescu 05 aug. 2022 Știri auto

Lucrările avansează la Pasajul Domnești, care se ridică într-una dintre cele mai aglomerate intersecții de pe Centura București. Noi imagini de pe șantierul singurului sens giratoriu suspendat din România au fost publicate pe canalul YouTube/Infrastructure Romania.

Pasajul suprateran este așteptat de foarte mulți ani. Acesta va avea scop fluidizarea traficului între Autostrada A1 București-Pitești și următoarea intersecție sufocată, cea de la Berceni.

Stadiul fizic al lucrărilor este de aproximativ 80%. Potrivit autorităților, pasajul suprateran va fi deschis spre sfârșitul anului curent.

Pasajul de la Domnești ar putea fi finalizat până la sfârșitul lui 2022

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Mobilizarea este bună și pe șantierele podurilor de la Berceni și Popești-Leordeni, notează Economedia.ro. Însă, aici lucrările se apropie de 70%, iar finalizarea acestora va depinde și de condițiile meteorologice de la sfârșitul toamnei atunci când ar trebui să fie așternute covoarele asfaltice.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioşteanu, a oferit noi informații despre stadiul lucrărilor de la pasajul Domnești. Potrivit acestuia, se montează ultimele elemente prefabricate la rampa de urcare dinspre Bragadiru. De asemenea, continuă această operaţiune la rampa de coborâre spre Chiajna, rampa de urcare spre Bucureşti, rampa de urcare/coborâre spre şi dinspre Domneşti.

În plus, continuă armarea, cofrarea şi turnarea grinzii de coronament la rampele urcare/coborâre spre şi dinspre Chiajna. Aceeași situație se întâlnește și la rampa de urcare dinspre Bucureşti şi rampa de urcare dinspre Bragadiru.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în anul 2017 cu antreprenorul român Straco. valoarea totală a contractului este de aproximativ 100 de milioane de lei.

Proiectul a fost întârziat cel puţin un an după ce fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut modificarea pasajului. Aceasta includea bucla de întoarcere a tramvaiului de pe Prelungirea Ghencea (n.n. – lucrările pentru lărgirea arterei nu vor cuprinde şi montarea liniei de tramvai pentru că PMB nu are fonduri).

Timpul de aşteptare pentru a trece intersecţia de la Domnești este de zeci de minute. Cozile de mașini se întind zilnic pe 4-5 kilometri. Ruta este şi mai intens circulată în sezonul estival deoarece asigură tranzitul turiştilor între autostrăzile A1 – București-Pitești şi A2 – Autostrada Soarelui.

https://www.youtube.com/watch?v=kyhirUBn-OE&t=4s

Sursa: Economedia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook/Scrioșteanu Irinel, capturi video/YouTube,


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide