Pasajul de tip giratoriu suspendat, de pe Centura Capitalei, începe să prindă contur – VIDEO

Autor: Marius Vișan 05 oct. 2021 Știri auto
Pasajul de tip giratoriu suspendat, de pe Centura Capitalei, începe să prindă contur – VIDEO

Pasajul de la Domnești începe să prindă contur după ce lucrările au reînceput anul trecut. În urmă cu câteva zile constructorul a montat grinzile principale peste actuala șosea de centură a Capitalei. Este primul pasaj de tip giratoriu suspendat care va fi finalizat pe Centura Capitalei.

În paralel se lucrează la rampa de coborâre spre București, și continuă montarea grinzilor metalice. Totodată se lucrează la viitoarea deviere a traficului spre comuna Domnești pentru a putea începe lucrul la rampa de urcare/coborâre dinspre sat, informează HotNews.ro.

Utilitatea pasajului de la Domneşti va fi vizibilă după finalizarea lărgirii la Prelungirea Ghencea

Pasajul de la Domneşti costă 91,5 milioane de lei şi se construieşte peste centura oraşului Bucureşti. Este o lucrare complexă care presupune realizarea de bretele, intersecţii şi legături cu DJ602. Este, de asemenea, al doilea pasaj cu sens giratoriu suspendat din România, după cel de pe centura Ploiești.

Lucrările au început în 2018, dar proiectul a fost reconfigurat și actualul șantier a demarat abia în 2020 cu un constructor nou. Termenul de finalizare este finalul anului 2021, dar cel mai probabil pasajul va fi terminat abia în mai -iunie 2022. Utilitatea sa va fi vizibilă însă abia după finalizarea lărgirii la Prelungirea Ghencea. În caz contrar, aglomerația din zonă se va muta pe pasaj.

Soluția giratoriilor suspendate va fi aplicată pe Centura de sud a Capitalei la intersecția de la Domnești, intersecția cu Olteniței și intersecția cu Berceni.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=yqxxJ4NTuG8&t=48s

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Infrastructure Romania / YouTube


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide