Pățania unui șofer: a rămas fără permis din cauza unui urs

Autor: Daniel Samoilă 13 ian. 2022 Știri auto
Pățania unui șofer: a rămas fără permis din cauza unui urs

Un șofer din Prahova a rămas fără permis din cauza unui urs. Acesta intrase pe sens interzis într-un sens giratoriu, pentru a evita un urs care se deplasa pe șosea în acel moment. Judecătorul nu l-a crezut, deși un martor a confirmat întâmplarea.

Procesul s-a deschis la judecătoria din Sinaia, unde bărbatul a contestat faptul că polițiștii i-au luat permisul de conducere.

Șoferul a arătat că a înconjurat sensul giratoriu prin stânga pentru că „a observat un urs care se deplasa pe sensul său de mers”, se arată în proces. După ce a ieșit din sensul giratoriu, șoferul a fost oprit de Poliție și amendat. De asemenea, i s-a cerut să facă mențiunea în procesul verbal că „din față nu venea niciun autovehicul”.

Judecătorul nu i-a dat dreptate martorului pentru că ar fi fost subiectiv

Potrivit Adevărul.ro, șoferul și-a adus la judecătorie un martor care să confirme pățania sa. Judecătorul nu l-a crezut pe martor, acuzându-l că este subiectiv.

Astfel, șoferul rămâne cu permisul suspendat timp de 60 de zile. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la apel.

„Subiectivitatea declaraţiei martorului este dată tocmai de calitatea acestuia de coleg de muncă al petentului, care încearcă prin depoziţia sa să înlăture consecinţele răspunderii contravenţionale în ceea ce priveşte fapta săvârşită de acesta din urmă, consecinţe care sunt destul de severe atât sub aspect pecuniar, cât şi prin sancţiunea complementară a suspendării exerciţiului dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 60 de zile”, și-a motivat jucătorul decizia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: promotor



Comentarii
Inchide