Patru mașini de epocă din galeria Țiriac Collection sunt expuse la Muzeul Satului de Ziua Regalității

Autor: George Cristea 08 mai 2021 Știri auto

Patru mașini de epocă din galeria Țiriac Collection sunt expuse la Muzeul Satului luni, 10 mai, de Ziua Regalității. Evenimentul marchează aniversarea a 85 de ani de existență a muzeului și 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I.

Intră în Galeria FOTO

Trei dintre cele patru bijuterii automobilistice au fost fabricate în anii ’30 – perioadă în care a fost înființat Muzeul Satului, iar una dintre ele, modelul Willys CJ-3A, amintește vizitatorilor un autovehicul aparținând acestei mărci a fost deținut de Regele Mihai I.

Evenimentul anunțat sub titlul generic „Muzeul și Regalitatea” este deschis publicului larg, iar în cadrul acestuia pasionații auto pot admira următoarele autovehicule aparținând galeriei Tiriac Collection: Bentley 3½ Litre Sports Saloon (1936), Packard 14th Series Super Eight Coupe-Roadster (1936), MG TA (1939) și Willys CJ-3A (1952).

Povestea celor patru mașini de epocă din Țiriac Collection expuse la Muzeul Satului

Fanii seriei James Bond vor putea admira la Muzeul Satului  modelul Bentley 3½ Litre Sports Saloon, de 110 CP. Agentul 007, interpretat de actorul Sean Connery, a condus un exemplar similar în filmul „From Russia with Love” din anul 1963. Supranumit „The Silent Sportscar”, modelul Bentley 3½ Litre Sports Saloon a fost lansat în 1933, devenind un succes imediat. Ideal pentru drumuri lungi, acest automobil avea puțini concurenți la acea vreme și combina tradiționalul rafinament al mașinilor Rolls-Royce cu performanțele și manevrabilitatea unităților Bentley.

Al doilea model expus este Packard Super Eight din 1936, un exemplar destul de rar al seriei 14, având o caroserie de tip Coupé-Roadster. Mai puțin de 1.500 de unități Super Eight au fost produse în 1936, acestea reprezentând un focus pentru colecționari datorită caracterului lor de „final de serie” și pentru designul fermecător al epocii.

MG T-Type a fost lansat în 1939 pentru a înlocui vechea gamă P-Type. Unele exemplare erau folosite ca mașini de politie, iar modelul MG TA din galeria Tiriac Collection, expus în cadrul evenimentului, a fost utilizat de Poliția din Lancashire (comitat din nord-vestul Angliei).

Un fragment din istoria regalității: Willys CJ-3A

Nu în cele din urmă, modelul Willys CJ-3A a fost lansat în 1949, iar până în 1953 au fost produse 131.843 de unități. La acea vreme, mașina făcea parte din seria de exemplare destinate utilizării civile, în diferite activități agricole și industriale. Compania a conștientizat importanța confortului șoferului, chiar și în vehicule de lucru, astfel, vehiculul a fost îmbunătățit prin spațiul suplimentar pentru picioare, îmbinări superioare între plafonul de pânză și portierele frontale pentru a evita scurgerea apei în interior, precum și spațiu mai mare la cap. Regele Mihai I a deținut în colecția sa de automobile un vehicul militar Willys din anul 1944, de culoare verde.

Galeria Țiriac Collection este localizată în Otopeni, pe Calea Bucureștilor la numărul 289. Este deschisă publicului în fiecare zi de vineri, sâmbăta și duminică, în intervalul orar 10:00-19:00. Țiriac Collection pune la dispoziția vizitatorilor informații despre istoria modelelor auto expuse atât în limba romana, cât și în limba engleza.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide