Pedeapsa primită de un șofer care a fost filmat depășind pe linie continuă în județul Galați

Autor: George Cristea 28 dec. 2020 Știri auto

Pedeapsa primită de un șofer care a fost filmat depășind pe linie continuă a fost pe măsura faptei. În imaginile surprinse de o cameră de bord se observă cum șoferul unei Dacia Logan trece de două ori pe lângă moarte în timpul unei depășiri neregulamentare.

Intră în Galeria FOTO

După publicare pe o pagină de Facebook dedicată șoferilor, filmulețul s-a viralizat rapid, ceea ce a determinat polițiștii să deschidă o anchetă. În imaginile surprinse de o cameră de bord apare o Dacia Logan al cărei șofer depășește pe linia continuă. Acesta ezită îndelung înainte de a reintra în coloană când din sens opus se apropie o altă mașină. Șoferul acesteia este nevoit să frâneze brusc pentru a evita impactul într-o zonă delimitată de parapeți, fără posibilități de eschivă. Imediat, șoferul Loganului intră din nou în depășire, evitând la miime de secundă un al doilea impact.

Imaginile au provocat indignarea șoferilor de pe grupul de socializare, dar și a polițiștilor care au deschis o anchetă pentru depistarea șoferului inconștient. Având în vedere că pe filmare se vede clar numărul de înmatriculare al mașinii, polițiștilor nu le-a fost greu să-l descopere pe șoferul Daciei Logan. Bărbatul are 53 ani, este din Galați și se afla pe drumul județean 251, între localitățile
Schela și Smârdan, când a efectuat manevrele riscante.

Șofer filmat depășind pe linie continuă: Care a fost pedeapsa aplicată de polițiști?

„După vizionarea imaginilor apărute în mediul online, pe un site de socializare, polițiștii Serviciului Rutier Galați s-au autosesizat și, în urma verificărilor, au stabilit că autoturismul respectiv a circulat pe DJ 251, între localitățile Schela și Smârdan, la volanul acestuia fiind un bărbat, de 53 de ani, din municipiul Galați. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 580 de lei pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, fiindu-i reținut, totodată, permisul de conducere pe o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat al Poliției Galați.

Nu este prima oară când polițiștii sancționează un șofer pe baza imaginilor filmate de o cameră de bord aflată în altă mașină. O pedeapsă similară a primit șoferul „mi se fâlfâie”, care a fost filmat într-o situație asemănătoare în județul Suceava. Nu o dată, astfel de depășiri au avut urmări tragice. Este și cazul unei depășiri filmate pe Drumul Morții E85, când un Volkswagen Golf s-a dezintegrat în urma impactului cu o mașină care circula din sens opus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide