Peisaje de iarnă la început de vară pe Transfăgărășan: deszăpezirile continuă – VIDEO

Autor: Robert Pindic 02 iun. 2023 Știri auto

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov ne oferă noutăți în legătură cu lucrările de deszăpezire de pe Transfăgărășan. Condițiile sunt aprige, însă drumarii au făcut progrese mari.

În timp ce noi ne bucurăm de zilele călduroase ale lunii iunie, drumarii încă muncesc la peste 2000 de metri, pentru deszăpezirea Transfăgărășanului. Acolo, la cele mai mari altitudini, iarna persistă, lucrându-se cu haine groase și numeroase utilaje.

Drumarii lucrează la cele mai înalte porțiuni ale Transfăgărășanului încă de acum 3 săptămâni, unde s-au confruntat cu nămeți de zăpadă de peste 5 metri înălțime. Condițiile meteo nu au îmbunătățit situația, deoarece îngreunau utilizarea unor utilaje.

Cu toate acestea, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov vine cu noutăți despre situația deszăpezirilor pe drumul ce străbate Munții Făgăraș. „Mult a fost, puțin a rămas”, spune DRDP Brașov, „continuăm deszăpezirea Transfăgărășanului”.

Care este starea lucrărilor de deszăpezire pe Transfăgărășan

„Foarte urâte condițiile. Frig afară, zăpada foarte tare! Mai avem vreo 2 kilometri și suntem sus, cam așa. Foarte greu! A nins, a fost lapoviță, foarte urâtă vremea!”, spune Mihai Budac, deservent de utilaje la Districtul Bâlea Lac. Troienele de zăpadă ajung la peste 3-4 metri, după spusele DRDP Brașov, însă lucrările persistă.

În paralel cu munca de deszăpezire, DRDP Brașov efectuează și alte operațiuni pentru a deschide drumul în condiții de siguranță. S-a anunțat și instalarea unor plase de retenție pentru a proteja de căderile de pietre, în 3 zone periculoase ale drumului. „Aceste amenajări necesită atât curățarea versanților cât și forarea a sute de găuri în stânci în care vor fi prinse plasele.”, transmite DRDP Brașov pe pagina sa de Facebook.

Transfăgărășanul este considerat unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, traversând Munții Făgăraș pe o lungime de 151 km. Acesta străbate 830 de podețe și 27 de viaducte, ajungând la altitudinea de 2042 m în apropierea tunelului de lângă Lacul Bâlea. Este a doua șosea în România ca înălțime, după Transalpina (2145 m).

În ciuda condițiilor adverse, drumarii din cadrul DRDP Brașov sunt optimiști că vor putea deschide drumul până la mijlocul acestei luni.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com, DRDP București


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide