Un sector al Transalpinei este închis pentru deszăpeziri. Care este termenul pentru redeschiderea circulației – VIDEO

Autor: Robert Pindic 16 mai 2023 Știri auto
Un sector al Transalpinei este închis pentru deszăpeziri. Care este termenul pentru redeschiderea circulației – VIDEO

Deși suntem în luna mai, Transalpina este acoperită de nămeți de zăpadă, iar DRDP Craiova intervine cu utilaje de deszăpezire pe tronsonul dintre Rânca și Obârșia Lotrului pentru a relua circulația rutieră în condiții de siguranță.

La mijlocul lunii mai, în mod neașteptat, zăpada s-a așternut la peste 2.000 de metri pe cea mai înaltă șosea din România. Pe Transalpina (DN 67C) s-a depus un strat de omăt cu o grosime care depășește, în anumite porțiuni, cinci metri. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova anunță, printr-o postare pe Facebook, faptul că în dimineața de 13 mai au început acțiunile de deszăpezire cu ajutorul „utilajelor cu lamă și material antiderapant.”

Circulația rutieră este restricționată pe un sector de aproximativ 30 de kilometri, între Obârșia Lotrului din județul Vrancea, până în Rânca, din județul Gorj. Acest tronson cuprinde și cel mai înalt punct al șoselei, trecând prin apropierea vârfului Urdele (2.228m).

Când va putea fi reluată circulația pe Transalpina?

Deși ar fi ideală reluarea circulației rutiere până pe data de 1 iunie, cu ocazia vacanței de Rusalii, DRDP Craiova preconizează o altă zi pentru un asemenea eveniment, și anume 30.06.2023. Însă au oferit un mesaj încurajator pe pagina lor de Facebook, spunând că se depun eforturi mari și de către SDN Târgu-Jiu și SDN Vâlcea pentru a putea reîncepe circulația rutieră „în timp cât mai scurt.”

Mai mult, ei reamintesc șoferilor că porțiunea de drum unde se efectuează lucrări rămâne închisă. Astfel, participanții la trafic care își doresc să străbată drumul transcarpatic vor fi nevoiți să aștepte o confirmare în legătură cu deschiderea sectorului la care se lucrează în prezent.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide