PENIBIL: poliţia a confiscat scutere chinezeşti plagiate chiar la expoziţia moto!

Autor: Oraan Mărculescu 18 nov. 2013 Știri auto
PENIBIL: poliţia a confiscat scutere chinezeşti plagiate chiar la expoziţia moto!

Dacă în domeniul auto acuzaţiile de plagiat la adresa chinezilor s-au mai domolit (ba chiar multe dintre companiile chinezeşti încep să dea dovadă cu adevărat de creativitate), iată că fenomenul se mută în… domeniul moto.

Mai exact, la inaugurarea celei de-a 71-a ediţii a EICMA (Esposizione Internazionale del Motociclo), desfăşurată la Milano, între 7 şi 10 noiembrie, cei de la Piaggio s-au văzut răzbunaţi de Guardia di Finanza.

De ce ”răzbunaţi”? Deoarece scuterele cunoscutului producător italian fac de multă vreme obiectul plagiatului din partea unor firme obscure chinezeşti. Firme care chiar şi-au permis să expună plagiaturile în cadrul EICMA 2013!

Măsurile luate de firma italiană au implicat poliţia, care nu a întârziat să pună sechestru pe 11 scutere expuse de către 7 expozanţi chinezi, pe motiv de încălcare a drepturilor de autor pe care Piaggio le deţine asupra designului scuterelor Vespa.

Ceea ce nu înseamnă că scuterele copiate vor înceta să mai fie vândute în Italia – la fel ca şi la noi, problemele sunt în alte părţi (de exemplu, la omologare) şi ţin, de multe ori, de incompetenţa sau complicitatea autorităţilor…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide