Un pensionar german a fost amendat pentru depozitarea unui tanc în subsolul său

Autor: Marius Vișan 10 aug. 2021 Știri auto

Un pensionar german a fost amendat cu 250.000 de EURO pentru depozitarea unui tanc Panther în subsolul său.

Procesul unui german în vârstă de 84 de ani care deținea o colecție de elemente de artilerie din al Doilea Război Mondial s-a încheiat. Bărbatului, a cărui nume nu a fost dat publicității ca urmare a legilor germane privind confidențialitatea, i-a fost dată o pedeapsă de 14 luni de închisoare cu suspendare și a fost obligat să plătească o amendă de 250.000 de EURO.

Autoritățile au percheziționat casa bărbatului în anul 2015 și au găsit un tanc Panther din epoca celui de-al Doilea Război Mondial, un tun antiaerian, o torpilă și multe alte obiecte care au aparținut armatei naziste.

Militarilor le-au trebuit aproximativ 9 ore pentru a scoate tancul din subsolul bărbatului. Partea mai dificilă a acestui proces s-a datorat faptului ca tancul nu avea șenile.

Procesul a avut loc pentru a stabili dacă bărbatul ar putea fi condamnat pentru încălcarea legilor germane privind posesia armelor de război, relatează BBC. Avocatul apărării a susținut că acestea sunt piese de muzeu, mai degrabă decât arme de război.

Într-una din iernile trecute, bărbatul a folosit tancul pentru a curăța zăpada

Deși multe dintre arme au fost scoase din funcțiune, unele erau încă funcționale, iar autorităților li s-a spus de către vecinii bărbatului că acesta a folosit tancul pentru a curăța zăpadă de pe proprietatea sa într-una din iernile trecute.

Împreună cu amenda și pedeapsa cu închisoarea cu suspendare, bărbatului i se cere să-și vândă sau să doneze tancul și celelalte arme în următorii doi ani.

Potrivit avocatului său, un muzeu american este interesat să cumpere tancul Panther. Mulți istorici susțin că a fost cel mai eficient tanc al Germaniei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Daily Mail / YouTube


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide