Pentru 5.000 de euro poți avea o Dacia 1300 cu suspensie pneumatică. Mașina este listată pe OLX și arată foarte bine – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 12 iul. 2023 Știri auto

Dacia 1300 este un clasic al automobilismului românesc. Varianta românească a lui Renault 12 și-a făcut loc în inimile multor pasionați și nostalgici care au avut ocazia să trăiască alături de aceste mașini în copilărie sau le-au descoperit ulterior.

În anul 1969, Dacia lansa cel de-al doilea model al său, acesta fiind o licență de Renault 12. Varianta românească s-a numit Dacia 1300, de la motorul cu capacitatea de 1.300 cmc, o caroserie care a rezistat în producție până la începutul anilor 2000, trecând prin numeroase facelift-uri, dacă le putem numi așa.

Probabil că cele mai apreciate sunt mașinile timpurii, construite cu piese și motoare aduse din Franța, dată fiind calitatea superioară a acestor subansamble. Dacia 1300 are și o bază foarte mare de fani, care apreciază și recondiționează aceste mașini în diferite stiluri. Ce-i drept, unele exemplare ajung să fie vândute cu sume foarte mari, dar am găsit un exemplar timpuriu, în stare bună, cu o modificare foarte interesantă, care nu costă nici măcar 5.000 de euro.

Dacia 1300 cu air ride? Mașina este reală și este pusă la vânzare pe OLX

Mașina pe care am găsit-o pe site-ul de anunțuri este o Dacia 1300 din 1974, care se află în stare bună. Nu este o piesă de muzeu, nu este în stare perfectă, are și câteva imperfecțiuni. Dar arată foarte bine per total. Este finisată într-o nuanță simplă de alb, cu jantele originale din tablă vopsite în argintiu și elementele cromate specifice.

Pentru un ochi neavizat, această mașină poate trece absolut neobservată, dar dacă ne uităm atent observăm că mașina are o gardă mai mică la sol decât în mod normal. Acest lucru este datorat suspensiei pneumatice pe care această mașină a primit-o. Astfel, conform anunțului, proprietarul spune că mașina poate fi ridicată sau coborâtă la apăsarea unui buton. Probabil că a devenit și mai confortabilă grație acestei suspensii cu perne de aer, dar cu siguranță are un aspect mai agresiv, stând mai aproape de sol.

Din nou, proprietarul spune că mașina este folosită zilnic, dar se prezintă destul bine, chiar și la interior, acolo unde observăm volanul clasic în două spițe și scaune tapițate cu vinilin. Prețul cerut pentru această mașină este de 4.999 de euro și ar putea fi atractivă pentru un pasionat al acestui model, dar care nu refuză și astfel de modificări.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: OLX


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide