Pentru colecționari: un exemplar foarte rar Fiat Stilo Abarth a fost scos la licitație. Prețul maxim estimat este de 10.000 de euro

Autor: Bogdan Bârliga 02 mai 2023 Știri auto

Fiat Stilo a fost produs pentru piața din Europa între 2001 și 2007, iar pe străzile din România au circulat multe exemplare second hand importante în primii ani de după aderarea României la spațiul european. Modelele de serie normale aveau motorizări specifice perioadei de 1,2 litri, 1,4 litri sau 1,6 litri. Dar Fiat a colaborat și cu Abarth pentru realizarea unei versiuni axate pe sportivitate și italienii au oferit pentru o scurtă perioadă un Stilo echipat cu un propulsor de 2,5 litri.

Nu au fost produse prea multe exemplare, iar cele în culoarea Rosso Tiziano cum este și cel scos acum la licitație se numără printre cele mai rare. Cu acest model Fiat a încercat să ofere un concurent pentru VW Golf GTI și propulsorul de 2,5 litri oferea o puterea maximă de 170 CP. Modelul preparat de Abarth împrumuta cutia Selespeed utilizată de modelele Alfa Romeo și putea să ruleze cu o viteză maximă de 215 km/h.

Fiat Stilo Abarth a fost produs doar în varianta de caroserie cu 3 uși și nu mai sunt prea multe exemplare în stare bună cu drept de circulație pe drumurile publice. Acest model poate fi o achiziție bună pentru cei care se pregătesc să dețină un model cu performanțe sportive ce poate fi colecționat. Prețul maxim de achiziție estimat este de 10.000 de euro.

Licitație deschisă pentru un exemplar rar Fiat Stilo Abarth

Acest model scos la licitație fără un preț minim a fost produs în anul 2002 și odometrul indică doar 107.000 kilometri parcurși până la acest moment. Sub capotă Fiat Stilo Abarth are un motor de 2,5 litri capabil să ofere 170 CP la 6.000 rpm și un cuplu maxim de 221 Nm la 3.500 rpm. Resursele sunt gestionate prin intermediul unei cutii automate Selespeed cu cinci trepte. Modelul italian putea să accelereze de la 0 la 100 km/h în 8,5 secunde și putea să ruleze cu o viteză maximă de 215 km/h.

Modelul oferit la această licitație este vopsit cu nuanța Rosso Tiziano și are toate echipamentele opționale disponibile la momentul vânzării. A fost înmatriculat în Italia și vânzătorul oferă istoricul complet de service, iar Inspecția Tehnică Periodică este valabilă până la data de 30 aprilie 2025. Licitația pentru acest Fiat Stilo Abarth durează nouă zile și prețul maxim estimat de experți este cuprins între 8.000 și 10.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Catawiki


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide