Pericol de explozie. O cisternă care transporta benzină și motorină a luat foc pe Autostrada A1

Autor: David Andrei 07 mai 2021 Știri auto

A fost pericol de explozie pe Autostrada A1 București-Pitești. O cisternă care transporta benzină și motorină a luat foc în această dimineață. S-a deschis o anchetă pentru a afla cu exactitate motivul incendiului.

GALERIE FOTO

Potrivit Inspectoratului pentru situații de Urgență (ISU) Argeș, cisterna a luat foc în mers pe Autostrada A1, pe sensul de mers dinspre București către Pitești, la kilometrul 97, pe raza localității Oarja din județul Argeș. Pericolul producerii unei explozii a fost mare din cauza încărcăturii cisternei. Aceasta transporta 30 de tone de carburant (benzină și motorină).

Șoferul a observat fum în mers, a tras pe banda de urgență și a apelat numărul de urgență. Au intervenit la fața locului trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și un echipaj de intervenție la accidente chimice, biologice, radiologice și nucleare (CBRN).

Incendiul a fost lichidat rapid, iar circulația a fost reluată. Nicio persoană nu a fost rănită. Din primele cercetări, focul ar fi apărut din cauza unor scântei mecanice. Au ars trei anvelope și sistemul electric de încărcare a cisternei. Anchetatorii vor stabili cauzele izbucnirii incendiului.

Cisterna plină cu benzină și motorină nu este primul vehicul de mare tonaj care ia foc pe autostradă

Cisterna plină cu benzină și motorină, care a luat foc astăzi pe A1, nu este primul vehicul de mare tonaj care ia foc pe autostradă. În urmă cu aproximativ un an, un TIR a căzut pradă flăcărilor pe Autostrada Soarelui. Incendiul a izbucnit după ce camionul a intrat în coliziune cu un alt TIR, care circula în fața sa pe raza localității Brănești din județul Ilfov, la kilometrul 26.

Nici atunci, accidentul nu s-a soldat cu victime. Circulația a fost oprită pe sensul către Constanța pentru a permite intervenția autospecialelor. Coloana de mașini formată în urma accidentului se întindea atunci pe aproximativ 5 kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide