Un şofer cu permis auto eliberat în Australia a produs un accident în Târgu-Jiu. Cum au reacționat polițiștii din Gorj?

Autor: ProMotor 03 dec. 2020 Știri auto
Un şofer cu permis auto eliberat în Australia a produs un accident în Târgu-Jiu. Cum au reacționat polițiștii din Gorj?

Un bărbat care deținea permis auto emis de autorităţile australiene a produs, ieri (2 decembrie) un accident rutier într-un cartier din Târgu Jiu. Evenimentul rutier s-a soldat cu rănirea unei persoane.

Echipa operativă constituită la nivelul Biroului Rutier s-a deplasat la faţa locului, iar din cercetările efectuate a reieşit faptul că, un bărbat, de 57 de ani, din oraşul Tismana, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aviatorilor, ar fi efectuat viraj la stânga, intrând în coliziune cu un autoturism condus din direcţia opusă de către un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Târgu Jiu.

În urma impactului, a rezultat rănirea unui bărbat, de 71 de ani, din comuna Scoarţa, pasager în autoturismul condus de bărbatul de 57 de ani, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În atenția deținătorilor de permise auto emise de state non U.E.

Totodată, în urma verificărilor s-a stabilit faptul că, bărbatul de 57 de ani, nu are dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României, acesta deţinând permis de conducere care ar fi fost eliberat de autorităţile australiene.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei“, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Gorj.

Sursă: Adevărul.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide