Permis auto fals, cumpărat cu 100 de euro. Documentul a fost descoperit de polițiștii din Iași

Autor: Marius Vișan 05 aug. 2021 Știri auto
Permis auto fals, cumpărat cu 100 de euro. Documentul a fost descoperit de polițiștii din Iași

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, care s-a dovedit a fi fals.

Ieri, în jurul orei 12.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pasager într-un autoturism, înmatriculat în Germania, un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 28 de ani.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deţine documente false, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra tânărului.

Doar 100 de euro l-a costat un permis de conducere fals pentru categoriile B și C

În bagajele personale a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, document ce nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziţionat documentul de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, plătind suma de 100 de euro, cu intenţia de a se angaja pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Un alt caz asemănător petrecut la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni

În data de 15 iulie, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru formalitățile de frontieră, ca pasager într-un autoturism, înmatriculat în Franța, un cetățean din Republica Moldova, în vârsta de 26 de ani. Asupra lui a fost descoperit un permis auto fals.

Bărbatul a declarat atunci că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unei persoane, ale cărei date nu le cunoaște. El a plătit suma de 1650 de euro, cu intenția de a se angaja pe teritoriul Franței. Permisul auto era valabil pentru categoriile AM, B1, B, C1 și C.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia de Frontieră


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide