Prima imagine cu permisul auto a lui Florinel Coman. Ce categorii de vehicule putea conduce?

Autor: ProMotor 24 feb. 2021 Știri auto

În data de 22 februarie, jucătorul de fotbal Florinel Coman s-a ales cu un dosar penal după ce a fost prins conducând cu 165 de km/h. Fotbalistul a fost prins de radar pe A2.

Jucătorul celor de la FCSB a prezentat un permis de conducere care nu este valabil în România. Astfel, el s-a ales cu dosar penal pentru „conducere pe drumurile publice fără a deține permis”. Florinel Coman ar fi prezentat Poliției un permis de conducere din altă țară, însă acesta nu a fost identificat în baza de date. Observatornews.ro a publicat o poză cu documentul.

Intră în GALERIA FOTO

Prima imagine cu permisul de conducere al lui Florinel Coman. Documentul era cumpărat din Ucraina
Sursă foto: Observatornews.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce categorii de vehicule putea conduce atacantul în vârstă de 22 de ani al lui FCSB?

După cum se poate vedea în imagine, Florinel Coman putea conduce vehicule aparținând categoriilor A, B și BE.

Categoria A înseamnă că putea conduce o motocicletă cu sau fară ataş si triciclu cu motor cu puterea de peste 15 Kw. Una din condițiile pentru înscriere este că solicitantul trebuie să aibă vârsta de 24 ani fără trei luni, sau vârsta 20 ani, dacă posedă categoria A2 de cel putin 2 ani. Asta înseamnă experiență în a conduce motociclete.

Categoria B se referă la autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depășeste 3.500 Kg şi al căror număr de locuri pe scaune, în afara locului conducătorului, nu este mai mare de 8.

Categoria BE reprezintă un ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depășește 4.250 kg. Este format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorca a cărei masă totală maximă autorizată nu depășeşte 3500 kg.

De ce era imposibil ca Florinel Coman să aibă permis de Ucraina?

Răzvan Raț a povestit la Digi Sport că a locuit vreme de zece ani în Ucraina. El a explicat cum stau lucrurile din punct de vedere al permiselor auto și al persoanelor care au viză de ședere în Ucraina. Acesta consideră că era imposibil ca Florinel Coman să obțină legal un permis de conducere în Ucraina, dacă nu a locuit acolo.

Nu știu dacă e ceva complicat. Cât timp tu ai vrea să obții un carnet de conducere, indiferent de țară, cu siguranță băieții ăia de la permise o se te întrebe ce faci tu cu el aici. Trebuie să ai treabă cu țara respectivă. După părerea mea este imposibil (n.r. să obțină permis de conducere din altă țară dacă nu locuiește acolo). Teoretic, dacă nu a stat acolo, nu avea cum să aibă rezidență, e clară situația. Indiferent de țară, ca să poți să obții un permis de conducere e criteriu de bază să locuiești acolo, să ai rezidența în statul respectiv. Sigur că sunt și alte criterii, dar acesta e principal”, a spus Răzvan Raț pentru sursa mai sus citată.

Codul penal prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea unei mașini fără permis auto.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Observatornews.ro



Comentarii
Inchide