Permisele auto, mai greu de luat începând de azi [VIDEO]

Permisele auto, mai greu de luat începând de azi [VIDEO]

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

Zilinic, aproape 1.000 de bucureşteni stau câte cinci ore la coadă cozile de la DRPCIV pentru a-şi schimba permisul de conducere. Astfel, pentru a-ţi lua permisul de la ghişeu trebuie să treci prin acea situaţie umilitoare de a aştepta la binecunoscutele cozi din instituţiile de stat.

Situaţia a devenit insuportabilă de când au fost trimişi la acelaşi ghişeu şi cei care îşi depun dosarul pentru a da examen auto. Şefii Direcţiei Regim Permise de Conducere pasează răspunderea către Prefectura Bucureşti, care, la rândul ei, dă vina pe deficitul de personal, deşi legea îi permite să facă angajări.

Ceea ce ar trebui să fie o procedură simplă devine o corvoadă care-i obligă pe toţi cei care au nevoie să-şi reînoiască permisele auto să-şi ia cel puţin o zi liberă.

„Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti se confruntă cu un deficit de personal de 22%, ca urmare a pensionărilor. În această lună am demarat concurs pentru ocuparea a 16 locuri vacante. Din decembrie va funcţiona şi un sistem de eliberare bonuri de ordine”, a comunicat pentru Digi24 Prefectura Bucureşti.

Însă nu aşa stau lucrurile şi când vine vorba de permisele aleşilor. În vară, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a schimbat permisul auto fără să stea la coadă. El a intrat pe uşa din spate a instituţiei şi a fost ajutat să obţină actele peste rând de către şefii Direcţiei Regim Permise.Comentarii
Inchide