Veste bună! Permisul de conducere obținut în străinătate poate fi preschimbat mai ușor

Autor: Radu Țuțulan 11 aug. 2023 Știri auto
Veste bună! Permisul de conducere obținut în străinătate poate fi preschimbat mai ușor

Guvernul României a schimbat Codul Rutier, astfel încât permisul de conducere obținut în străinătate poate fi preschimbat mai ușor, acum, cu unul românesc.

Titularii de permise de conducere străine vor putea să preschimbe aceste documente cu echivalentul românesc direct, în urma susţinerii examenului în țara noastră. Acest examen constă într-o probă teoretică şi una practică.

Practic, Guvernul a eliminat obligativitatea urmării unei școli de șoferi în România pentru cei care dețin carnet auto emis în străinătate.

„Una dintre soluțiile legislative adoptate astăzi oferă posibilitatea românilor din diaspora, precum şi tuturor titularilor de permise de conducere străine să preschimbe aceste documente cu echivalentul românesc într-o perioadă mai scurtă de timp. Practic, aceştia vor obţine permisul de conducere românesc direct în urma susţinerii examenului în ţara noastră, un examen constând în proba teoretică şi practică, fără a avea orele de școală auto, așa cum era prevăzut până acum în Codul Rutier”, a declarat Mihai Constantin, purtător de cuvânt al Guvernului, citat de Euronews România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide