VIDEO. Peste 150 de autovehicule furate, descoperite de Poliția de Frontieră în 2021. Multe dintre ele erau modele de lux

Autor: Daniel Samoilă 03 ian. 2022 Știri auto

Mai bine de 150 de autovehicule furate au fost descoperite de polițiștii de frontieră, în anul 2021. Majoritatea dintre ele erau modele de lux și au fost aduse din țările din Europa de Vest.

Concret, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, oamenii legii au descoperit 151 de autovehicule furate: 122 autoturisme, 16 microbuze, 5 camioane, 1 autocar, 4 motociclete şi 3 remorci. În 2020, spre exemplu, polițiștii de frontieră au descoperit la graniță 156 de autovehicule furate.

Intră în Galeria FOTO

Cele mai multe mașini au fost descoperite la frontiera cu Ungaria: la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II (judeţul Arad) şi Punctul de Trecere al Frontierei Petea (judeţul Satu Mare).

În ce puncte de frontieră au fost descoperite mașinile furate

Poliția de Frontieră anunță că au mai fost descoperite mașini furate și la frontiera cu Bulgaria, în P.T.F. Calafat şi P.T.F. Giurgiu, precum şi la graniţa cu R. Moldova, unde P.T.F. Albiţa (judeţul Vaslui).

De asemenea, au fost constatate și 160 de infracțiuni, iar persoanele implicate erau fie cetățeni români, fie bulgari, spanioli, suedezi, iranieni, polonezi, turci, ucraineni, moldoveni, unguri sau germani.

Oamenii legii anunță că pe numele celor implicați s-au deschis dosare penale, iar mașinile au fost indisponibilizate la sediile teritoriale ale Poliției de Frontieră, până la rezolvarea cazurilor.

Autovehiculele aduse în România erau aduse din t Germania, Italia, Norvegia, Spania, Bulgaria, Franţa dar şi România, „cele mai multe maşini depistate fiind din categoria autoturismelor de lux şi de mijloc”, mai anunță polițiștii de frontieră.

Majoritatea dintre ce care se aflau la volanul autoturismelor nu și-au recunoscut fapta, declarând că nu știau că respectivele mașini erau furate. Alții au susținut că au primit o sumă de bani pentru a transporta mașina în România.

„Pentru identificarea şi indisponibilizarea autoturismelor reclamate ca fiind furate în străinătate, sub supravegherea directă a unităţilor de parchet competente, poliţiştii de frontieră au colaborat cu structurile similare din statele membre UE, realizând un schimb operativ de date şi informaţii, prin intermediul Punctelor şi Centrelor de Contact de la frontieră”, conchide Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția de Frontieră



Comentarii
Inchide