Peste 30 de mașini scufundate. Proprietarii erau la pescuit

Autor: Elena Luchian 06 ian. 2020 Știri auto

Peste 30 de mașini au fost scufundate. Acestea erau parcate pe un lac înghețat din Rusia. Gheața a fost însă, insuficient de groasă pentru a suporta parcarea improvizată de pescari.

Incidentul a avut loc pe insula Ruskii, Vladivostok, în timp ce proprietarii autoturismelor se aflau la pescuit la copcă. Atunci când și-au dat seama că mașinile lor se scufundă, era prea târziu pentru a mai putea face ceva. Gheața a crăpat sub ele metru cu metru.

Apa nu este foarte adâncă în zona în care s-au scufundat mașinile, dar operațiunea de recuperare a acestora se dovedește a fi extrem de complicată, pentru că utilajele nu se pot apropia prea mult. Și acestea riscă să fie înghițite de lac. Voluntari și scafandri au fost, de asemenea, implicați în acțiune.

Pe lângă faptul că mașinile lor vor fi, cel mai probabil, declarate daună totală, proprietarii lor sunt și pasibili de amendă. În ținutul Primorie, în care a avut loc incidental, accesul pe gheață cu mașina este interzis, iar amenzile pentru cei care încalcă această normă se ridică la 3.000 de ruble (aproximativ 200 de lei).

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide