Peste 5.300 de Volvo XC40 Recharge sunt rechemate în service pentru o defecțiune mai rară

Autor: Cristian Gubandru 09 mai 2022 Știri auto

Producătorul suedez de automobile Volvo a dezvăluit că modelele XC40 Recharge produse între 8 septembrie 2020 și 13 august 2021 au fost echipate cu un cablaj defect.

Anunțul de rechemare afirmă că apa poate pătrunde în cablaj ajungând la pedala de accelerație. Dacă se întâmpla acest lucru, apa ar putea provoca coroziune la circuitele pedalei de accelerație și ar putea deteriora semnalele de la pedală.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Volvo spune că proprietarii de modele afectate se pot confrunta cu o accelerare neintenționată, nu pot accelera sau nu pot porni SUV-ul electric. Producătorul auto a adăugat că vehiculele afectate au o funcție de siguranță încorporată care este activată atunci când primesc semnale pentru apariția unor defecte reducând accelerația și oferind control asupra vehiculului.

Un total de 5.381 de exemple de Volvo XC40 Recharge din 2021 și 2022 sunt implicate în rechemare în Statele Unite.

Volvo a fost anunțat pentru prima dată cu privire la posibilitatea unei probleme în primul trimestru al anului 2022, când a început să primească rapoarte despre diferite probleme legate de comportamentul pedalei de accelerație.

Dealerii au fost notificați cu privire la recall pe 28 aprilie, în timp ce clienții vor fi anunțați pe 20 iunie.

Volvo XC40 Recharge primește o nouă versiune entry-level

XC40 Recharge a primit un facelift minor. SUV-ul compact electric a primit o grilă fără ramă, o bară de protecție redesenată și faruri LED Thor Hammer revizuite. Practic, XC40 pur electric are acum aceeași parte frontală ca modelul C40 cu emisii zero.

De asemenea, din ofertă face parte acum un set de jante cu design nou și nuanțe noi pentru exterior. La interior, suedezii au pregătit o tapițerie nouă din material textil.

Noul XC40 Recharge facelift cu un singur motor electric va fi disponibil pe piața din Europa în toamna anului curent.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide