Volvo introduce o serie de noutăți pentru modelele electrice XC40 Recharge și C40 Recharge

Autor: Mihai Morcovescu 07 mart. 2022 Știri auto

Producătorul suedez de automobile Volvo anunță o serie de îmbunătățiri pentru modelele electrice XC40 Recharge și C40 Recharge. Noutățile constau în modificări de ordin estetic, respectiv o nouă versiune cu un singur motor electric.

Volvo C40 Recharge primește o nouă versiune entry-level

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din punct de vedere vizual, XC40 Recharge a primit un facelift minor. SUV-ul compact electric a primit o grilă fără ramă, o bară de protecție redesenată și faruri LED Thor Hammer revizuite. Practic, XC40 pur electric are acum aceeași parte frontală ca modelul C40 cu emisii zero.

De asemenea, din ofertă face parte acum un set de jante cu design nou și nuanțe noi pentru exterior. La interior, suedezii au pregătit o tapițerie nouă din material textil.

În ce privește modelul C40 Recharge, suedezii au renunțat la motorul electric amplasat posterior. Astfel, acum este disponibilă o nouă versiune mai accesibilă, care este echipată cu o singură unitate electrică.

Aceasta dezvoltă 231 CP și 330 Nm. Din pachet mai face parte o baterie de 69 kWh, care promite o autonomie de 434 de kilometri în ciclu WLTP. Aceasta poate fi încărcată și la stații rapide. Asta înseamnă că repriza 10%-80% va dura circa 30 de minute.

Noul XC40 Recharge facelift și C40 cu un singur motor electric vor fi disponibile pe piața din Europa în toamna anului curent. Prețurile vor fi anunțate înaine de lansare.

Sursa: Volvo

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide