Peste 800.000 de mașini electrice produse în China ar putea fi importate în Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 09 nov. 2022 Știri auto

Europa ar putea importa peste 800.000 de mașini produse în China până în 2025. Majoritatea acestora ar putea să aibă propulsie electrică.

Conform unui studiu, în Europa ar putea fi importate peste 800.000 de mașini până în 2025, iar o mare parte dintre ele ar putea fi chiar electrice.

Un studiu realizat de PwC arată că majorarea vânzărilor mașinilor electrice poate fi atribuită Chinei. 1,5 milioane de mașini electrice au fost vândute în al treilea trimestru al acestui an. Acest lucru reprezintă o creștere de 94% față de aceeași perioadă a anului 2021. Vehiculele electrice par a fi atât de populare în China încât în al treilea trimestru al anului 2022, aproximativ 73% din toate mașinile electrice vândute pe piețele analizate au fost vândute în China. Este un salt mare față de procentul de puțin peste 50% de anul trecut.

Ca urmare a succesului de care dau dovadă în China, este de așteptat ca acești producători auto să-și extindă rapid prezența în toată Europa. Studiul creat de PwC spune că ar putea avea o cotă de 3,8% până la 7,9% din vânzările de vehicule electrice europene în 2030.

Și marii producători din Europa construiesc mașini în China

Cu toate că avem toate aceste cifre, nu înseamnă că toate mașinile vor veni de la producători auto chinezi. Se pare că 330.000 din cele 800.000 de vehicule electrice construite în China vor fi de la producători auto occidentali. Printre ei se numără Tesla, BMW și Grupul Renault.

Conform studiului, producătorii europeni au fost grav afectați din cauza crizei micro conductorilor. Ca urmare a acestei situații, producătorii auto din China încearcă să profite de pe urma problemelor.

PwC a arătat că aproximativ 200.000 de vehicule de la producători auto chinezi vor fi vândute în Europa în acest an. Dintre acestea, circa 90.000 vor fi complet electrice. Alte 40.000 vor fi hibride plug-in, iar restul vor avea motoare cu ardere internă.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide