Vânzările de mașini electrice din România au crescut în primele 9 luni din 2022

Autor: Ionuț Vîlciu 08 nov. 2022 Știri auto

România continuă să fie una dintre țările cu cele mai mari creșteri ale vânzărilor de mașini electrice. România se poziționează în primele opt țări din UE la acest capitol.

Mașinile electrice sunt din ce în ce mai prezente pe drumurile țării noastre, iar asta se poate observa cu ochiul liber. Vânzările de mașini electrice din acest an au cunoscut o creștere majoră față de 2021. Astfel, în primele nouă luni din 2022, au fost vândute cu 300% mai multe mașini electrice în România, conform Profit.ro.

În țara noastră au fost înmatriculate în acest an, în perioada ianuarie – septembrie, 7.719 autoturisme cu propulsie exclusiv electrică. Acest lucru se traduce într-o creștere de peste 300% față de anul 2021, adică 5.805 autoturisme în plus. Astfel, plasează țara noastră în primele opt țări din UE. De asemenea, în perioada iulie-septembrie, vânzările de mașini electrice au crescut cu 213%. Acest lucru se traduce prin 3259 de astfel de vehicule înmatriculate în această perioadă. Cu 2200 de exemplare mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut.

Nu doar în România au crescut vânzările de mașini electrice

Ponderea vehiculelor electrice în Europa a urcat în trimestrul al treilea la aproximativ 12%. Motorizările diesel au scăzut la un nivel istoric de 16,5% din totalul cotei de piață. Motorizările pe benzină rămân cele mai populare pe continent, dar coboară sub 40%. Mașinile hibrid au urcat și ele la 22,6%. Astfel, împreună cu mașinile complet electrice, au reușit să depășească o treime din piața de autoturisme din UE.

După primele trei trimestre ale anului, Germania și Franța acaparează ce mai mare cotă a creșterii segmentului de electrice. În fiecare dintre cele două țări au fost înmatriculate circa 35.000 de vehicule în plus. Astfel, cele două reprezintă aproape 50% din întreaga creștere a vânzărilor de electrice din Uniunea Europeană. Acestor două țări se alătură Suedia, Spania și Italia.

Au fost înmatriculate 148.000 de autoturisme electrice peste nivelul din 2021, într-o perioadă similară. În total, Europa a înmatriculat 716.000 de autoturisme electrice în intervalul ianuarie – septembrie. Este o creștere de 26% față de anul precedent.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide