Peugeot 308 și Opel Astra primesc fiecare câte 4 stele la testele Euro NCAP

Autor: Marius Vișan 29 mai 2022 Știri auto

Institutul de siguranță Euro NCAP a testat de curând șase modele noi. Patru dintre cele șase modele testate s-au întors acasă cu punctajul maxim posibil de cinci stele. Doi noi modele însă au trebuit să se mulțumească fiecare cu câte patru stele.

Euro NCAP a evaluat caracteristicile de siguranță și rezistența la impact ale modelelor Kia EV6, Mercedes-Benz Clasa C, Volvo C40 Recharge și Volkswagen Multivan cu punctajul maxim de cinci stele.

Cu toate acestea, noile Peugeot 308 și Opel Astra nu s-au numărat printre cei câțiva norocoși, întrucât cele două noi mașini compacte de clasă medie de la Stellantis au primit amândouă câte patru stele.

Peugeot 308 și Opel Astra au fost criticate de NCAP pentru gradul de protecție scăzut a zonei toracice a persoanelor cu înălțime medie și mică în caz de impact lateral și frontal.

Lipsa unui airbag între scaunele din față a fost, de asemenea, unul dintre motivele pentru care duo-ul Stellantis nu s-a întors acasă cu punctajul maxim.

VIDEO

Euro NCAP organizează teste de impact și de siguranță pentru autovehiculele noi. Ele oferă consumatorilor o evaluare realistă a performanței de siguranță a unora dintre cele mai populare mașini vândute în Europa.

Înființată în 1997 și susținută de mai multe guverne europene, organizații auto și firme de asigurări, Euro NCAP a devenit rapid o entitate care încurajează siguranța mașinilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Euro NCap


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide