Top 8 mașini testate la Euro NCAP în 2021 care oferă siguranță de cinci stele

Autor: Marius Vișan 07 oct. 2021 Știri auto

Testele Euro NCAP reprezintă baza de testare fundamentală pentru evaluarea nivelului de siguranţă pe care un vehicul este capabil să îl garanteze atât ocupanţilor maşinii, cât şi pietonilor.

Aceasta este funcția testelor de impact la care sunt supuse maşinile, sunt teste ce implică în mod necesar deteriorarea vehiculului prin simularea unei serii de accidente.

Testele de siguranță sunt efectuate atât de producători (în faza de proiectare), cât şi de organisme independente care operează la nivel naţional sau continental pe vehicule în producţie.

În Europa, Euro NCap (Programul European de Evaluare a Maşinilor Noi) testează siguranţa vehiculelor prin emiterea unui rating exprimat în stele, de la unu la cinci, în funcţie de rezultat.

Top 8 mașini testate la Euro NCap care oferă siguranță de cinci stele

Intră în GALERIA FOTO

1. Q4 e-tron

Audi Q4 50 e-tron quattro
Modelul complet electric al Audi a trecut cu uşurinţă toate testele Euro Ncap 2021 cu un rating de cinci stele. În special, punctajul maxim la testele pentru protecţia copiilor la bord. Furnizarea completă şi performantă a sistemelor de asistenţă la conducere, inclusiv monitorizarea stării de conducere a şoferului, activarea frânei după o coliziune (pentru a preveni impacturile secundare) şi un sistem avansat de eCall.

2.Toyota Mirai

Toyota Mirai record (2)

Prima maşină cu hidrogen cu tehnologie Fuel Cell System cu emisii zero a obţinut, de asemenea, cel mai mare scor Euro Ncap. Cifre pozitive la toate testele.

3.Volkswagen ID.4


Evaluare excelentă a testelor pentru protecţia ocupanţilor, scor maxim la impactul lateral cu barieră şi stâlp. De asemenea, în acest caz, au apărut unele probleme critice în cursa excesivă a ocupanţilor frontali, în cazul unui impact lateral.

4.Cupra Formentor


A obţinut un scor ridicat la toate testele, remarcându-se prin protecţia oferită pasagerilor adulţi cu 93%. Apoi 88% şi 80% în secţiunile dedicate respectiv protecţiei copilului şi asistenţei de siguranţă: sistemele de siguranţă şi asistenţă a şoferului.

5. Skoda Enyaq iV


A primit 5 stele. Protecţia ocupanţilor a fost evaluată ca excelentă, cu scoruri maxime la fiecare test. Skoda Enyaq iV se bazează pe platforma Meb, concepută pentru a găzdui maşinile electrice ale grupului Volkswagen.

6.Polestar 2


A avut acelaşi rezultat ca şi Formentor în testele Euro Ncap după ce a fost testat în configuraţia cu motor dublu pe distanţă lungă. Şi a obţinut 92% pentru protecţia garantată pentru pasagerii adulţi, 89% pentru copii şi 80% pentru pietoni şi biciclişti.

7.Nio Es8


SUV-ul chinez Nio Es8 complet electric, pentru prima dată comercializat în Europa, primește cinci stele. Evaluări bune la toate testele, scor maxim la impactul lateral împotriva barierei și la protecția copiilor la bord în cazul unui impact frontal „nealiniat”. Unele probleme critice sunt protecția marginală a pieptului șoferului în cazul unui impact frontal și / sau lateral.

8.Genesis G80

Genesis G80 Sport (2)
Un sedan premium a obţinut un rating excelent, cu un procent de 91% realizat în categoria protecţiei ocupanţilor adulţi. Protecţie marginală pentru pieptul şoferului în caz de impact frontal şi lateral şi scaunul din spate, care poate fi îmbunătăţit oferind protecţie gâtului pasagerului în caz de impact: acestea sunt singurele probleme critice apărute pe G80 în timpul diferitelor accidente teste. Scor foarte mare obţinut de sistemele de siguranţă şi asistenţă la conducere.

Sursă: Mediafax.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide