Peugeot 508 Sport Engineered – Niciodată un Peugeot mai puternic n-a ieșit pe drumurile publice

Autor: Elena Luchian 24 sept. 2020 Știri auto

Peugeot 508 Sport Engineered este cel mai puternic model al constructorului din Hexagon care a ajuns vreodată pe drumurile publice. Modelul este disponibil în versiune liftback și break.

GALERIE FOTO

Noul Peugeot 508 Sport Engineered vine cu un sistem de propulsie plug-in hybrid. Anticipat de conceptul prezentat anul trecut la Geneva, mașina de performanță își adjudecă titlul de cel mai puternic Peugeot de serie din istoria companiei.

508 Sport Engineered este pus în mișcare de un motor turbo de 1,6 litri și de două motoare electrice, câte unul pe fiecare dintre cele două punți. Acestea dezvoltă împreună 360 de cai putere și un cuplu de 520 Nm. Sistemul livrează resursele către toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii automate cu opt rapoarte.

Peugeot 508 Sport Engineering (3)

GALERIE FOTO

Mașina sprintează de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde și ajunge în doar 3 secunde de la 80 la 120 km/h. Viteza maximă a fost limitată electronic la 250 km/h.

Noul Peugeot 508 Sport Engineered poate parcurge până la 42 de kilometri cu emisii zero

Cinci moduri de rulare sunt disponibile la bord. Este vorba despre Electric, Comfort, Hybrid, Sport și 4WD. În modul electric, noul Peugeot 508 Sport Engineered poate rula pe o distanță de până la 42 de kilometri. Este o autonomie asigurată de bateria de 11,5 kWh. Unitatea poate fi încărcată în 7 ore folosind o priză domestică și în mai puțin de două ore când este încărcată la un wall box la 7 kW.

Modelul poate fi comandat în nuanțele exterioare Selenium Grey, Pearl White și Nera Black, cu accente verzi fosforescente, o aluzie la natura sa eco. Un body kit aerodinamic include prize de aer și un difuzor. Mașina rulează pe jante de 20 de inci cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S.

Peugeot 508 Sport Engineering (6)

GALERIE FOTO

Cabina continuă imaginea sportivă a exteriorului. Scaunele sunt îmbrăcate în piele Nappa Mistral și în Alcantara, prezentând cusături duble în Tramontane Grey și Kryptonite. Se regăsește la bord sistemul i-cockpit, cu instrumentar de bord digital, head-up display și ecran tactil de 10 inci. Pe lista de dotări apare și un sistem de sonorizare Focal, iar șoferul și pasagerul din față beneficiază de funcții de masaj.

Noul Peugeot 508 Sport Engineered vine cu funcție de frânare automată de urgență, cu Night Vision, cruise control adaptiv cu funcție Stop & Go și avertizare la părăsirea benzii de circulație.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide