Noile modele Peugeot 308 și 308 SW vor fi disponibile în versiuni 100% electrice din 2023

Autor: Adrian Somai 13 sept. 2022 Știri auto

Peugeot a anunțat la începutul acestei săptămâni că noile modele 308 și 308 SW vor fi disponibile în versiuni complet electrice începând cu anul viitor. Astfel, Peugeot devine primul constructor de pe scena auto europeană care aduce pe piață un break 100% electric. Până în 2023 nu mai este chiar atât de mult, așa că francezii au decis să ne ofere deja câteva informații despre aceste modele!

În primul și primul rând, aflăm că Peugeot lansează un nou motor complet electric pe aceste modele. Noul agregat este capabil să livreze 156 de cai putere și un cuplu maxim de 260 Nm. Cutia de viteze cu care vor fi echipate cele două modele poate optimiza autonomia, menținând în același timp un nivel ridicat de performanță cu o capacitate de răspuns specifică unităților electrice.

Și în cazul bateriei vorbim de această dată despre o nouă generație. Este fabricată din 80% nichel, 10% mangan și 10% cobalt, funcționează la 400 de volți și permite o autonomie de peste 400 de kilometri, conform standardelor WLTP.

Consumul de energie este foarte scăzut

Pentru specialiștii din cadrul Peugeot s-a dovedit a fi foarte importantă eficiența celor două modele electrice, lucrandu-se mult la acest capitol. Rezultatele sunt însă excelente, eforturile francezilor în această direcție făcând posibilă atingerea unui consum mediu de energie de numai 12.7 kWh la 100 de kilometri. Astfel, oficialii constructorului din Hexagon spun deja că au atins un nou etalon de consum în rândul modelelor 100% electrice din segmentul C.

Pentru a gestiona și mai eficient consumul de energie, șoferul are posibilitatea de a selecta modul de rulare pe care îl consideră cel mai potrivit: ECO, Normal sau Sport. De asemenea, mai trebuie adăugat faptul că modul Brake poate crește decelerația atunci când pedala de accelerație este eliberată, astfel fiind optimizată recuperarea energiei.

Ambele modele vor fi disponibile exclusiv în nivelurile de echipare Allure și GT. Cei care sunt interesați de aceste modele 308 complet electrice mai au de așteptat câteva luni, mașinile urmând să ajungă pe piață cel mai probabil la jumătatea anului viitor.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Peugeot


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide