Peugeot anunță că noua generație 5008 va fi lansată în 2024. Versiunea electrică va putea parcurge până la 700 km cu o singură încărcare

Autor: Ionuț Vîlciu 02 nov. 2023 Știri auto

Peugeot a anunțat oficial că noua generație a SUV-ului 5008 va fi lansată în 2024. Noul model va avea inclusiv versiuni electrice.

SUV-ul 5008 este cel mai mare membru al familiei de SUV-uri a producătorului auto francez. Peugeot pregătește lansarea celei de-a treia generații a SUV-ului 5008. Noul model va fi dezvăluit oficial în luna august a anului viitor și va primi, pentru în premieră, și o versiune complet electrică.

Conform primelor informații oferite de constructorul francez, viitoarea generație a SUV-ului 5008 va fi construită pe arhitectura Stellantis STLA Medium. Pe fix aceeași platformă tehnică este bazat și noul Peugeot E-3008, proaspăt dezvăluit de producător în luna septembrie a acestui an.

Noua generație Peugeot 5008 va avea și versiuni electrice

Dat fiind faptul că noua generație a celui mai mare SUV Peugeot va folosi această platformă, înseamnă că viitorul model ar urma să ofere o autonomie de până la 700 de kilometri.

Deocamdată, alte detalii tehnice despre noul model nu au fost dezvăluite. Producătorul nu a comunicat specificații legate de alte trenuri de rulare, în special variante cu motor termic, dimensiuni sau tehnologii.

Noul E-3008 va fi o bază bună de plecare dacă vrem să ne imaginăm cum ar putea arăta fratele mai mare 5008. Dacă la 3008 am văzut o siluetă de coupe, cu o linie a caroseriei ce plonjează către spate, intuim că noul 5008 va păstra caracterul mai practic cu care ne-a obișnuit până acum.

Actuala generație a SUV-ului a fost lansată în 2017 și a primit un facelift estetic în 2020. De asemenea, la începutul acestui an, modelul francez a primit în gama de motorizări și o unitate de 1,2 litri cu tehnologie mild-hybrid, care produce 136 de cai putere. Acest motor este conectat la o transmisie automată cu 6 rapoarte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide