Debut oficial pentru noul Peugeot E-3008: până la 320 CP și 700 KM de autonomie electrică – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 12 sept. 2023 Știri auto

Peugeot E-3008 debutează oficial cu puteri de până la 320 CP și autonomii de până la 700 de kilometri cu o singură încărcare.

Chiar dacă în urmă cu doar câteva zile Peugeot publica primele imagini oficiale cu noul SUV electric E-3008, producătorul francez lansează acum oficial noul său model. Noul Peugeot E-3008 este primul model care utilizează platform STLA Medium a grupului Stellantis, având performanțe promițătoare, mai ales că Peugeot intenționează să vândă doar modele electrice până în 2030.

Designul îl cunoaștem deja, grație setului publicat de producător înainte de lansarea oficială. Noul Peugeot E-3008 propune un nou limbaj de design, caracterizat prin faruri înguste, lumini de zi triple, care seamănă cu ghearele unei feline, jante cu design futurist de până la 20 de inch și ornamente de protecție din plastic, care să sublinieze că avem de-a face cu un SUV. În plus, observăm că noul model are o formă de fastback, asemenea lui 408.

Interiorul reprezintă o nouă abordare pentru Peugeot

Noul Panoramic i-Cockpit are o arhitectură complet nouă. Peugeot spune că este inovator prin faptul că ecranul panoramic este montat pe planșa de bord cu un sistem de atașare care este invizibil din habitaclu. Acest aspect îmbunătățește accesibilitatea și vizibilitatea informațiilor afișate pe ecranul tactil panoramic de 21 de inch.

Curbat ușor către șofer, noul ecran este completat de ceea ce Peugeot numește i-Toggles. Acestea sunt montate pe consola centrală și constau în 10 butoane sensibile la atingere care pot fi configurate pentru a se potrivi mai bine nevoilor șoferului și pasagerului din față. Procedând astfel, numărul de comenzi convenționale a fost redus la minimum, creând astfel un design minimalist, care să nu încarce consola centrală.

Habitaclul noului E-3008 oferă 17 spații de depozitare diferite, cu un volum total de aproximativ 34 de litri: încărcarea telefonului fără fir ușor accesibilă pe consola centrală, un spațiu de depozitare răcit sub cotiera centrală, un suport pentru ochelari pe consola plafonului, suporturi pentru pahare si torpedo. Cu un volum util de 520 de litri sub raft, portbagajul noului E-3008 este destul de spațios și păstrează același volum, indiferent de motorizarea aleasă.

Vor fi disponibile 3 configurații diferite

Cea mai slabă dintre cele configurații dispune de un singur motor electric ce produce 210 CP. Autonomia maximă declarată este de 525 de kilometri, grației bateriei de 73 kWh. Următorul în gamă este modelul cu două motoare electrice, ce dispune de o putere combinată de 320 CP, fiind cea mai puternică versiune. Bateria rămâne aceeași, iar autonomia declarată este tot de 525 km.

Pentru cei ce vor maximum de autonomie și vor să parcurgă distanțe cât mai lungi, Peugeot E-3008 Long Range este soluția. Acesta folosește un motor electric de 230 CP, dar are o baterie mult mai mare, de 98 kWh, despre care Peugeot spune că asigură o autonomie de până la 700 de kilometri cu o singură încărcare.

Legat de capacitatea de încărcarea a noului model trebuie să știm că varianta standard se poate încărca de la 20 la 80% în 30 de minute, în timp ce varianta Long Range se încarcă de la 20 la 80% în mai puțin de jumătate de oră.

Pentru a completa gama, noul 3008 va fi disponibil și cu unități de putere electrificate (Hybrid și Plug-In Hybrid), în funcție de nevoile pieței, precum și cu un grup de propulsie pentru piețele internaționale. Mai multe detalii despre acestea vor fi publicate ulterior.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Peugeot


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide