Peugeot confirmă lansarea noului SUV coupe 408 printr-o imagine-teaser

Autor: Mihai Morcovescu 31 mai 2022 Știri auto
Peugeot confirmă lansarea noului SUV coupe 408 printr-o imagine-teaser

Peugeot se pregătește de lansarea unui nou model în acest an, care va lua forma unui SUV coupe complet nou și care se va numi 408. Producătorul francez de automobile a confirmat, practic, apariția noului model prin publicarea unei imagini-teaser. Noul 408 ar urma să-și facă debutul spre sfârșitul lunii iunie.

Noul Peugeot 408 va fi un SUV cu siluetă de Fast-back

Constructorul din Sochaux a mai utilizat numele de 408 pentru sedanul compact (foto), care a fost lansat în 2010 în China. Cea de-a doua iterație a acelui model a debutat în 2019.

Acum, la trei ani distanță, Peugeot anunță lansarea în scurtă vreme a unui nou model ce va purta aceeași denumire. Este vorba despre un vehicul care va avea o caroserie de SUV și siluetă de coupe.

De altfel, francezii descriu viitorul lor model ca fiind unul care „va combina într-un mod original caracteristicile unui SUV cu silueta dinamică specifică unui model Fast-back”.

Anunțul este însoțit de o primă imagine-teaser, care dezvăluie parțial partea frontală a viitorului automobil. Remarcăm grila specifică mărcii din Hexagon care găzduiește noul logo Peugeot. Pe capotă se distinge emblema 408.

Peugeot 408 va fi construit pe noua platformă EMP2

Cel mai probabil, noul Peugeot 408 va fi construit pe platforma EMP2 a Grupului Stellantis. Aceasta este utilizată și de alte modele din grup, precum Peugeot 308, Opel Astra și Citroen C5 Aircross.

Asta înseamnă că noul 408 va primi aceleași motorizări cu cele de pe modelele amintite. Astfel, ar trebui ca din ofertă să nu lipsească motorul 1.2 de 130 CP, dieselul 1.5 BlueHDI de 130 CP, precum și două versiuni plug-in hybrid, una de 180 și cealaltă de 225 CP.

Acestea din urmă vor fi bazate pe o unitate cu patru cilindri PureTech de 1,6 litri, care va funcționa împreună cu un motor electric. Bateria va avea o capacitate de aproximativ 15 kWh și ar trebui să permită mașinii să parcurgă circa 50 de kilometri în modul pur electric.

În momentul de față nu se știe dacă viitorul rival al lui Renault Arkana va avea și o versiune 100%. Însă, ținând cont că a fost confirmată deja echivalentul electric pentru actualul 308, care va fi lansată anul viitor, este de așteptat ca și noul Peugeot 408 să primească o variantă cu emisii zero. Dacă va fi așa, aceasta ar urma să fie lansată în 2023.

Peugeot va dezvălui noul 408 spre sfârșitul lunii iunie. Debutul comercial se va produce cel mai probabil la începutul anului 2023.

Sursa: Peugeot

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide