Viitorul Peugeot 408 Coupé sosește în acest an cu tehnologie mild-hybrid

Autor: Mihai Morcovescu 10 ian. 2022 Știri auto

Francezii de la Peugeot vor lansa în acest an un SUV coupé, care va prelua platforma noului hatchback compact 308. Modelul ar urma să se numească 408 Coupé. Acesta va fi rival direct pentru Renault Arkana.

Din punct de vedere estetic, viitorul model va prelua elemente de design de la 308. Profilul va fi foarte sportiv, iar garda la sol mai mare decât la hatchback. În schimb, va renunța la unele detalii specifice acestui tip de vehicul precum protecțiile din plastic din partea inferioară a caroseriei și aripile evazate.

Peugeot 408 Coupé va avea până la 300 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit informațiilor publicate de italienii de la Autoblog, viitorul Peugeot 408 Coupe ar trebui să primească benzinarul 1.2 PureTech. Acesta ar urma să fie dotat cu tehnologie mild-hybrid de 48 V. Transmisia va fi automată cu dublu ambreiaj e-DCT.

Din gama de motorizări va mai face parte și un sistem de propulsie plug-in hybrid. Plaja de putere va fi cuprinsă între 180 și 250 CP.

Vârful de gamă ar putea fi reprezentat de versiunea sport Hybrid4 cu tracțiune integrală. Modelul va fi echipat tot cu propulsie hibrid plug-in și va produce o putere totală de 300 CP.

În ceea ce privește denumirea, cei de la Peugeot ar putea renunța la clasica denumire cu doi de zero (ex:2008, 3008, 5008). Viitorul crossover sportiv se va numi cel mai probabil 408 Coupé, moștenind cumva denumirea legendarului 406 coupe care a făcut furori în anii ’90.

Noul SUV Peugeot 408 Coupé va fi poziționat în gamă între 308 și SUV-ul compact 3008. Mașina își va face debutul oficial în cea de-a doua jumătate a anului 2022.

Sursa: Autoblog

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Peugeot


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide