Peugeot e-208 promite pentru 2023 mai multă putere și un plus de eficiență

Autor: Adrian Somai 27 sept. 2022 Știri auto

Anul 2023 vine cu o surpriză importantă pentru fanii Peugeot, modelul e-208 primind o versiune îmbunătățită care promite câteva lucruri extrem de interesante. Versiunea electrică a modelului subcompact se poate mândri, spre exemplu, cu o unitate de motorizare mai puternică și mai eficientă.

Din punct de vedere al înfățișării exterioare, noua versiune e-208 pregătită de cei de la Peugeot pentru anul ce urmează nu ne aduce nicio schimbare, francezii luând decizia că nu au de ce să opereze vreo modificare la acest capitol deocamdată. Lucrurile sunt însă ceva mai interesante atunci când ajungem să vorbim despre capitolul tehnic, motorul lui e-208 primind câteva îmbunătățiri.

Astfel, propulsorul se laudă acum ca fiind mai puternic și mai eficient. Noua versiunea Peugeot e-208 este echipată din punct de vedere al motorizării cu un propulsor electric capabil să dezvolte acum 156 de cai putere. În raport cu versiunea precedentă, noul e-208 beneficiază de un plus de 20 de cai putere.

Mai multă autonomie pentru noua versiune e-208

Totodată, noua versiune e-208 primește ceva în plus și la capitolul autonomie. Mai exact, vorbim despre o autonomie de 400 de kilometri, calculată conform standardelor WLTP. În comparație cu versiunea actuală, noul e-208 se dovedește a avea așadar o autonomie mai mare cu 10.5%. Pentru ca acest lucru să fie posibil, francezii au apelat la o baterie mai mare, cu o capacitate totală de 51 kWh. În plus, rata de consum a energiei electrice este mai mică, consumul fiind acum de 12 kWh la fiecare 100 de kilometri parcurși.

Potrivit constructorului francez, bateria lui e-208 poate fi încărcată la o stație de încărcare rapidă cu priză de 100 de kW. Încărcarea bateriei de la 20% la 80% este rapidă, întreg procesul durând mai puțin de 25 de minute.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Peugeot


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide