Peugeot prezintă Inception, un concept care prefigurează viitorul brandului francez – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 06 ian. 2023 Știri auto

Peugeot a prezentat noul său concept. Denumit Inception, acesta ne oferă o idee despre noua linie de design a producătorului, dar și despre noile tehnologii care vor fi folosite.

Peugeot a prezentat la CES 2023 ceea ce ar trebui să reprezinte viitorul mărcii. Producătorul auto a dezvăluit conceptul Inception, un vehicul electric care va inspira modelele viitoare, inclusiv pe cele compacte. Ele vor ajunge pe piață în 2025, potrivit companiei, scrie Motor1.

Mașina utilizează tehnologia de 800 de volți, având o baterie de 100 kWh. Aceasta oferă o autonomie de până la 800 de kilometri cu o singură încărcare. Datorită sistemului său de încărcare rapid, bateria poate acumula 150 km de autonomie în doar cinci minute.

Bateria alimentează două motoare electrice, fapt care îi conferă lui Inception tracțiune integrală și 680 CP. Este suficient pentru a propulsa mașina de la 0 la 100 km/h în mai puțin de trei secunde.

Peugeot ne arată ce tehnologii ar putea ajunge pe mașinile de serie

Inception include noua generație de i-Cockpit cu noul său sistem de control Hypersquare, care înlocuiește conexiunile mecanice de direcție cu un sistem steer-by-wire. Piesa centrală a tehnologiei este un volan dreptunghiular care a fost inspirat din jocurile video. Diverse comenzi ale vehiculului, cum ar fi cele pentru climatizare și volum, sunt accesibile doar mișcând degetul mare și ținând mâna pe volan. Peugeot spune că este o mișcare similară cu cea pe care oamenii o fac la utilizarea unui smartphone. Mașina vine și cu conducere autonomă de nivel 4. Astfel, bordul dispare, volanul se retrage, iar pasagerii pot fi conduși chiar de propriul vehicul.

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale mașinii este cupola de sticlă. Aceasta are o suprafață de 7,25 metri pătrați, ceea ce oferă senzația de spațiu la interiorul mașinii. Peugeot a folosit sticlă Narima, care este supusă unui tratament cu oxid de metal conceput inițial pentru a acoperi vizierele căștilor pentru astronauții NASA. Acest tratament oferă ferestrelor o nuanță galbenă, păstrând în același timp calitățile termice.

Peugeot speră să transfere cât mai multe dintre inovațiile conceptului în elemente de producție până în 2025. Compania vrea să devină principalul brand electric din Europa până în 2030 și intenționează să lanseze cinci vehicule electrice în următorii doi ani.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Peugeot


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide