Picasso PS-01 – Elvețienii construiesc un supercar cu nume de pictor, care cântărește doar 900 de kilograme

Autor: Elena Luchian 09 ian. 2021 Știri auto

Picasso PS-01 este viitorul supercar cu nume de pictor celebru, construit de un producător elvețian. Denumirea nu are însă, legătură cu artistul, ci este numele fondatorului companiei constructoare.

GALERIE FOTO

Cel care a venit cu ideea acestui supercar este Stefano Picasso, fondatorul companiei Picasso Automotive. Elvețienii spun că este “cea mai nebunească mașină construită vreodată din fibră de carbon”. Nu știm exact ce vor să spună cu această sintagmă, dar primim un indiciu. Modelul cântărește doar 900 de kilograme. Iar motorul amplasat central își adjudecă 600 dintre acestea.

Pentru că a venit vorba despre motor, trebuie să menționăm că avem de-a face cu o unitate V6, furnizată, spun tot elvețienii, dar fără să dea nume, de către “cel mai cunoscut producător de mașini din Italia”.

Picasso PS-01 se află în faza de dezvoltare la Lugano, în Elveția. Acesta integrează un panou din fibră de carbon de 3,2 metri lungime, cel mai lung din acest material, folosit vreodată la o mașină.

Furnizori celebri s-au implicat în producția viitorului Picasso PS-01

Imaginile cu prototipul arată un coupe extrem de compact. Acesta va intra în curând în faza de testare pe circuit. Este o etapă care, dacă totul merge conform planurilor, ar trebui finalizată în primăvara acestui an.

Proiectul Picasso PS-01 implică o serie de furnizori celebri. Pe lângă compania nemenționată care a produs motorul, elvețienii beneficiază de o cutie de proveniență Sadev, de scaune Sabelt și de suspensii Ohlins.

Cei de la Picasso susțin că au primit deja o serie de comenzi, dar numărul acestora rămâne un mister. Misterioase sunt și specificațiile tehnice ale viitorului supercar. Dar având în vedere look-ul extrem, greutatea redusă și prezența unui V6, cel mai probabil, vom avea de-a face cu cifre impresionante. “Precizie elvețiană, imaginație italiană și tehnologie globală”, este motto-ul companiei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide