Pininfarina Battista este mașina cu cea mai rapidă accelerație. Nu este singurul record doborât de acest hypercar

Autor: Ionuț Vîlciu acum o săptămână Știri auto

Pininfarina Battista este un nou hypercar electric. Mașina a reușit să doboare recordul pentru cea mai rapidă accelerație pentru o mașină de serie.

Pininfarina a lansat recent hypercar-ul electric numit Battista. Grație celor 1900 de cai putere, mașina nu duce lipsă de performanțe. Dar cât de rapidă poate fi?

Conform Motor1, Pininfarina Battista este mașina cu cea mai rapidă accelerație. Mai mult, pe cât de repede accelerează, pe atât de repede se oprește. Pininfarina Battista reușește să accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe oră în doar 1,86 secunde. Sprintul 0-200 km/h are loc în 4,79 secunde. De asemenea, mașina dispune de foarte multă putere de frânare. Pininfarina Battista poate să oprească de la 100 la 0 km/h în doar 31 de metri.

Viteza maximă nu este de record, dar cei 350 km/h sunt un teritoriu la care multe alte mașini doar aspiră. Recordul pentru cea mai rapidă mașină electrică este deținut de Rimac Nevera.

Pininfarina Battista este una dintre cele mai rapide mașini din lume

Hypercar-ul electric oferă patru motoare electrice, puterea totală ajungând la valoarea de 1900 de cai putere și un cuplu de 2300 Nm. Pachetul de baterii este furnizat chiar de Rimac și are o capacitate de 120 kWh.

Fiecare exemplar este construit manual în Italia, iar producția unei singure mașini se întinde pe durata a aproximativ 1250 de ore. Producătorul spune că vor fi construite 150 de exemplare și că niciunul nu va semăna cu celălalt. Opțiunile de personalizare oferite de Pininfarina fiind foarte variate. Pininfarina spune că sunt posibile 128 de milioane de combinații la interior. Exteriorul duce totul la extrem: sunt posibile 13.9 cvintilioane de combinații exterioare.

Producția a luat startul în iulie, iar livrările către clienți sunt în plină desfășurare. Cei ce doresc să dețină o astfel de mașină vor fi nevoiți să plătească sume substanțiale de bani. Prețurile pentru Pininfarina Battista încep de la 2,2 milioane de euro.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pininfarina


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, m-am alăturat echipei ProMotor pentru a combina cele două pasiuni ale mele: mașinile și presa. Studiez, analizez și documentez tot ce are roți. Presa nu trebuie să fie plictisitoare, așa că încerc, pe cât de mult posibil, să ... citește mai mult

Comentarii
Inchide