Pininfarina va porni producția supercar-ului Battista

Autor: Ionuț Vîlciu 13 iul. 2022 Știri auto

Pininfarina a anunțat că va începe să producă supercar-ul electric Battista. Producția va fi limitată la 150 de exemplare.

Cunoaștem Pininfarina pentru mașinile pe care le-a desenat, în special modele Ferrari. Battista marchează o bornă importantă în istoria brandului, dar și în istoria Italiei. În momentul în care va ieși pe poarta fabricii Pininfarina, Battista va fi cea mai puternică mașină pe care Italia a produs-o vreodată.

Supercar-ul exclusivist va trece printr-o întreagă călătorie până va vedea lumina zilei. Fiecare exemplar are nevoie de 10 săptămâni și 1250 de ore de manoperă până să ajungă în forma finală. Tot procesul se va desfășura în Atelierul Battista, care este amplasat în Cambiano, Italia.

Un model de ultimă generație cu bagaj istoric

Pininfarina spune că modelul Battista va realiza sprintul 0-100 în sub două secunde. Autonomia posibilă ar fi în zona a 500 de kilometri. De asemenea, compania spune că nu vor exista două exemplare identice. Puterea se ridică la un total de 1900 de cai putere.

„Battista GT este realizarea unui vis, care a început cu ambiția designerului Battista „Pinin” Farina de a crea o mașină frumoasă purtând doar numele Pininfarina. Suntem mândri că am atins acest obiectiv și, făcând acest lucru, conducem o mișcare într-o nouă eră de lux interesantă, în care puritatea designului și accentul pe inovațiile durabile vor modela o serie de vehicule incredibile de la Automobili Pininfarina”, a declarat CEO-ul Automobili Pininfarina, Per Svantesson.

Fiecare Battista va fi construit de doar 10 oameni, pe o perioadă de 10 săptămâni. Atelierul este format din 14 zone diferite. Fiecare se ocupă de un proces de manufactură diferit. Fiecare exemplar face câte un popas de cel puțin două zile înainte de a merge la următoarea secție de asamblare, iar vopsirea durează trei săptămâni.

Va exista și o ediție specială alcătuită din cinci exemplare, fiecare dintre ele necesitând circa 18 săptămâni pentru a fi construit. Cele cinci mașini care alcătuiesc ediția specială vor purta numele de Battista Anniversario și toate sunt deja vândute. Asamblarea pentru fiecare dintre ele durează 18 săptămâni. În total este nevoie de 1.340 de ore de manoperă. Acestea au un colorit inspirat de istoria companiei, dar și alte elemente de design care omagiază celebrul constructor de caroserii italian.

Battista își trage originile din Croația

Mașina creată de Pininfarina împărtășește o bună parte din trenul său de rulare cu proaspătul lansat Rimac Nevera. Battista folosește atât monococa din fibră de carbon, dar și tot ce înseamnă componentele trenului de rulare electric: baterii și motoare. Pininfarina nu se concentrează asupra recordurilor pe circuit, spre deosebire de surata sa croată. Producătorul spune că este vorba despre experiența oferită. Astfel, fiecare viitor proprietar este invitat la fabrică pentru a-și vedea mașina construită chiar sub ochii săi.

Gama de opțiuni este atât de mare încât Pininfarina spune că sunt posibile 128 de milioane de combinații la interior. Exteriorul duce totul la extrem: sunt posibile 13.9 cvintilioane de combinații exterioare.

Mai mult ca sigur nu vor exista două mașini la fel din cele 150.

Sursa: Carscoops

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide