Noi ne plângem că nu avem autostrăzi, ei că au autostrăzi în balcon. Cum arată un drum de mare viteză din Egipt?

Autor: ProMotor 20 mai 2020 Știri auto

Noi ne plângem că nu avem autostrăzi, alții se plâng că autostrada le trece practic prin balcon! Un drum de mare viteză se construiește prin Cairo și ajunge la doar 50 de centimetri de geamurile locatarilor din mai multe blocuri.

GALERIE FOTO

Construcția unei autostrăzi în Egipt a provocat un val de proteste. Podul Taraat Al-Zomor, care face parte dintr-o autostradă, trece foarte aproape de mai multe blocuri construite în centrul capitalei Cairo. Locuințele au fost ridicate în urmă cu aproape un deceniu. Aproximativ 50 de centimetri despart balcoanele locatarilor de drumul suspendat, astfel că aceștia îl pot atinge dacă întind brațele.

Poluare, zgomot, vibrațiile și chiar riscul de a se trezi cu o mașină în apartament sunt motivele pentru care oamenii condamnă proiectul. Cei aflați la etajele inferioare, adică sub pod, sunt nemulțumiți și pentru că noua structură le va întuneca locuințele. La parterul blocurilor se află și magazine, care vor fi, de asemenea, afectate.

Podul inclus în autostradă măsoară 12 kilometri în lungime și are o lățime de 65,5 metri. Aproximativ 300 de milioane de euro investește guvernul egiptean în construcția sa. Patru clădiri sunt extrem de aproape de pod.

Ce se întâmplă cu locatarii din blocurile de lângă autostradă?

Autoritățile susțin că blocurile de locuințe care sunt atât de aproape de drumul de viteză sunt, de fapt, construite ilegal și au emis un ordin pentru dărâmarea acestora până la finalizarea podului, dar procedura se prelungește. Rezidenții vor primi despăgubiri în valoare de 250 de milioane de lire egiptene (aproximativ 14,5 milioane de euro).

Constructorul locuințelor susține că autorizația primită în 2008 este perfect legală și amenință că vor da în judecată guvernul egiptean și firma constructoare.

Imagini cu podul aflat în construcție au invadat, zilele acestea, rețelele de socializare. Unii utilizatori de Facebook fac haz de necaz. Aceștia le sugerează celor care locuiesc atât de aproape de pod să-și deschidă benzinării sau magazine pentru șoferi pe balcon.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ruptly



Comentarii
Inchide