Așa ceva vezi doar în filme! S-a răsturnat cu mașina, dar a continuat să ruleze pe autostradă

Autor: ProMotor 13 mai 2020 Știri auto

O urmărire pe autostradă s-a transformat într-o cascadorie! Pick-up-ul urmărit de poliție s-a răsturnat, dar a revenit pe roți și și-a continuat cursa.

GALERIE FOTO

Urmărirea a avut loc pe o autostradă dn statul Oklahoma din “țara tututor posibilităților”. Pentru că doar acolo este posibil ca o mașină care s-a răsturnat să continue să ruleze ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, exact așa cum vedem în filmele turnate la Hollywood.

În cascadorie a fost implicat un pick-up urmărit de poliție. Șoferul aflat în mașina de poliție a încercat să-i oprească pe fugari la intrarea pe autostradă, dar nu a făcut decât să le dezechilibreze vehiculul și a fost cât pe ce să-i împingă în mașinile care veneau din sensul opus.

Pick-up-ul alb, un Chevrolet Silverado, a lovit parapetul din beton cu acoperișul, dar s-a întors cu roțile pe asfalt. Deși a fost serios avariată, autoutilitara și-a continuat drumul pentru câțiva kilometri, urmărită de mașinile cu girofarul pornit.

Cum s-a terminat urmărirea în care mașina s-a răsturnat?

Șocat de incident și realizând că nu mai poate scăpa de cele patru mașini de poliție aflate pe urmele sale pe autostradă, șoferul a decis, în cele din urmă, să se predea. Cu acoperișul îndoit și un stop atârnând pe partea dreaptă, acesta a tras ușor pe dreapta și a oprit, s-a dat jos cu mâinile sus și s-a întins pe sol. În dreapta sa, se afla o femeie. Portiera avariată de pe partea ei a rămas blocată, așa că aceasta a fost nevoită să iasă pe partea stângă.

Niciunul dintre cei doi ocupanți ai pick-up-ului nu a fost rănit pe parcursul urmăririi, deși vehiculul lor s-a răsturnat. Cei doi au fost încătușați și conduși la secție.

Nu e prima oară când o mașină se răstoarnă într-o astfel de manevră a polițiștilor

Manevra de tip PIT (Pursuit Intervention Technique) presupune un acroșaj lateral, cu scopul de a-l face pe șoferul urmărit să piardă controlul mașinii. În acel moment, mașina de poliție trebuie să accelereze pentru a bloca vehiculul pe care-l urmărește.

Manevra însă, este deosebit de controversată. În urmă cu o săptămână, un șofer urmărit, Jason Battenfield, în vârstă de 34 de ani, s-a stins din viață după ce a fost astfel blocat de un polițist, în timp ce rula cu peste 170 km/h, iar mașina sa s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea șoselei.

VIDEO:

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide