Plângeri împotriva Renault pentru motoare defectuoase. Este vizat și un motor de pe modele Dacia

Autor: Marius Vișan 02 iun. 2023 Știri auto

Motoare defecte: o plângere penală colectivă va fi depusă împotriva companiei Renault.

Zeci de proprietari de mașini Renault, Dacia și Nissan se află în spatele acțiunii. Printre altele, producătorul auto este acuzat de „înșelătorie, punerea în pericol a vieții altora, escrocherie și practici comerciale înșelătoare”.

Este o plângere colectivă care va avea un impact destul de mare. Potrivit unor informații apărute joi seară în Le Parisien, zeci de proprietari de mașini Renault, Nissan și Dacia vor depune luni, 5 iunie, o plângere penală împotriva Grupului Renault și Nissan la Tribunalul Penal din Nanterre.

Acuzațiile sunt: „înșelăciune în formă agravată, practici comerciale înșelătoare” și „înșelăciune, distrugere, deteriorare și deteriorare periculoasă pentru persoane, punerea în pericol a vieții altora”.

„Până în prezent sunt aproape 2.000 de persoane (1.789 mai exact). Și având în vedere că înscrierile continuă ne puteam aștepta la o cifră mai mare. Nu mai este vorba de o simplă dispută între un gigant și o persoană izolată”, explică pentru Le Parisien, Christophe Lèguevaques, avocat în cadrul Baroului din Paris.

Pe lângă persoane din Franța au fost identificate nemulțumiri și din partea unor clienți din Spania sau Belgia.

Cauza nemulțumirilor? Consumul excesiv de ulei pentru acest motor Renault

Cauza nemulțumirilor îl constituie motoarele pe benzină 1.2 TCe, produse de Renault în perioada cuprinsă între lunile octombrie 2012 și iunie 2016, motoare care ar fi vinovate de un supraconsum de ulei, ceea ce ar provoca o uzură prematură a motorului.

Lista modelelor care ar putea avea probleme din cauza acestui motor este compusă din Renault Captur, Clio IV, Kadjar, Mégane 3, Scénic 3; Dacia Duster, Dacia Lodgy; Nissan Juke sau Qashqai.

Asociația pentru protecția consumatorilor UFC-Que Choisir susține că a lansat deja un semnal de alarmă în 2019 cu privire la aceste motoare. O acțiune de grup a fost lansată începând din luna ianuarie 2022.

Produse la Valladolid (Spania) şi Sunderland (Marea Britanie), aproximativ 400.000 de unități din motoarele vizate echipează vehicule Renault Dacia sau Nissan.

În total, aproximativ 133.050 de vehicule au fost echipate cu astfel de motoare în Franța, scrie G4media.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide