Planul UBER pentru România viitorului

Planul UBER pentru România viitorului

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

Uber vrea să lanseze în a doua parte a anului serviciul Eats de livrare de mancare, iar in 2018 îşi propune să lanseze în Bucureşi UberPOOL, serviciul care permite ca o cursă să fie împarţită între mai multe persoane, informează un site de ştiri din România.

Bucureşti ar urma să fie primul oraş din Europa de Est unde se va lansa serviciul care permite mai multor pasageri să împartă o cursă. Estimarea este ca lansarea ar putea fi în 12 sau 18 luni. „Angajamentul nostru este ca până în 2020 să reducem traficul din Bucureşti cu o treime”, spune Nicoleta Schroeder, şefa Uber.

Uber a insistat din nou pe faptul ca in Bucuresti sunt peste un milion de masini, insa in medie masinile stau nefolosite 23 de ore din 24, iar locurile de parcare sunt de trei ori mai putine decat numarul masinilor, Singura solutie este ca tot mai multi sa renunte la masinile personale si oamenii sa fie dispusi sa se grupeze mai multi la o singura cursa, mai ales ca vor plati mult mai putin.

Sefa Uber Romania da ca exemplu San Francisco, unde peste jumatate dintre cursele Uber sunt cu mai multi pasageri, dovada ca oamenii nu-s deranjati sa imparta masina cu straini.

Intrebata despre statutul legal al Uber, Schroeder a spus ca in prezent Uber este un serviciu „nedefinit”, iar compania vrea o clarificare dupa modelul tarilor europene care au reglementat aceste aplicatii ce formeaza asa-numita economie colaborativa. UE a dat recomandari clare statelor europene pentru a-si adapta legile pentru a incuraja astfel de servicii, exemple pozitive fiind Portugalia, tarile baltice sau Finlanda, mai spune ea.

Cei de la Uber vor practic o reglementare care sa-i permita oricarui om intr-un mod simplu sa devina sofer Uber daca vrea sa faca acest lucru cateva ore pe saptamana.

 Comentarii
Inchide