Planuri ambițioase la Toyota: compania va lansa 10 noi modele electrice până în 2026

Autor: Bogdan Bârliga 10 apr. 2023 Știri auto

La finalul anului 2021 Toyota a anunțat un plan de electrificare foarte ambițios, iar compania niponă estima că până în 2030 va vinde cel puțin 3,5 milioane de mașini electrice anual. Pentru a realiza acest obiectiv Toyota a pregătit 70 de miliarde de euro pentru investiții.

Acest plan de electrificare a fost denumit „beyond Zero” și reprezintă determinarea producătorului japonez de a se alinia la noile tendințe din industria auto. La finalul acestei săptămâni Toyota a anunțat că intenţionează să lanseze pe piaţă zece noi modele cu sistem de propulsie full electric până în 2026.

Pe lângă noutățile legate de noile modele electrice constructorul nipon a mai susținut că va avea o altă abordare pe segmentul plug-in hybrid și noile modele Toyota vor oferi cel puțin 200 de kilometri autonomie pentru acest tip de propulsie.

O nouă divizie pentru fabricarea mașinilor electrice

Oficialii Toyota au anunțat că grupul japonez va lansa o nouă divizie specializată pentru următoarea generaţie de automobile electrice alimentate cu baterie, ca răspuns la îngrijorările legate de concurența reprezentată de Tesla şi alţi producători auto. Noul director general al companiei Koji Sato a susținut că Toyota îşi va accelera activităţile în domeniul automobilelor electrice alimentate cu baterii, adăugând însă că modelele hibride vor rămâne un pilon important al afacerilor grupului nipon.

„În următorii ani ne vom extinde gama de modele în categoria importantă a vehiculelor electrice pe baterie”, a spus Koji Sato, adăugând că Toyota va urma o „abordare practică” cu privire la popularizarea automobilelor electrificate, care includ şi modelele hibride. Pe de altă parte directorul de tehnologie Hiroki Nakajima a dezvăluit la prezentarea de săptămâna trecută planurile de producție pentru următoare perioadă. Oficialul Toyota mizează pe o producţie anuală de 1,5 milioane de automobile cu sistem de propulsie full electric în anul 2026.

Compania niponă pregătește și o nouă abordare în procesele de producție pentru a reuși să atingă obiectivele anunțate mai sus. „Vom transforma, de asemenea, producția. Bazându-ne pe punctele forte ale sistemului nostru de producție Toyota, vom schimba modul în care lucrăm pentru a reduce numărul de procese la jumătate. Acest lucru va presupune o trecere la linii mai eficiente, inclusiv inspecții autonome și transport fără echipaj alimentat de tehnologie conectată. Vom transforma complet peisajul fabricilor noastre de producție” a mai spus Hiroki Nakajima.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Toyota


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide