Toyota bZ4X – SUV-ul de familie 100% electric – Prezentare Video

Autor: Ionuț Vîlciu 05 ian. 2023 Știri auto

Toyota bZ4X, primul model complet electric de la producătorul japonez, este aici. Merită să cumperi un astfel de SUV electric? Vom afla în cele ce urmează.

Versiunea prezentă în testul nostru este una în echiparea Luxury Style. Vine cu tracțiune față și dezvoltă 204 CP. Indiferent de configurația aleasă, bateria rămâne aceeași și are o capacitate de 71,4 kWh. Autonomia declarată pentru bZ4X este de 450 de kilometri.

Vom începe cu aspectul exterior, iar Toyota bZ4X nu dezamăgește la acest capitol. Cu siguranță este unul dintre modelele cu un design distinctiv, ușor de recunoscut. Mașina are faruri full LED, care se integrează bine în liniile complexe ale caroseriei. Partea frontală nu are o grilă enormă, nici nu ar avea de ce, dar are fante care să ajute la reducerea rezistenței aerodinamice.

Pentru că avem de-a face cu un SUV, Toyota a vrut să arate tuturor acest lucru. Și cum demonstrezi că mașina este un SUV? Cu multe ornamente din plastic negru, bineînțeles. bZ4X dispune de astfel de protecții din plastic, ceea ce nu este un lucru rău, mai ales în parcările aglomerate sau alte locuri predispuse la atingeri ușoare. Sunt elemente rezistente la zgârieturi și pot fi schimbate în caz că se deteriorează.

Partea din spate are o bandă LED care se întinde pe toată lățimea mașinii, iar luneta este înclinată, acest lucru contribuind la un coeficient aerodinamic mai bun. În spatele hayonului cu acționare electrică se află un portbagaj cu un volum de 452 de litri.

Toyota bZ4X nu duce lipsă de tehnologie

Interiorul primului model complet electric de la Toyota vine cu un design futurist, pe măsura aspectului exterior. Scaunele sunt electrice, încălzite, ventilate și au tapițerie din piele. Volanul este micuț, ușor de manevrat și are comenzi și funcție încălzire. Deasupra volanului stă tabloul de bord, lucru care îl face ușor de citit. Clienții pot alege dintre două sisteme de infotainment, unul mic cu diagonală de 8 inch și unul mai mare, cu o diagonală de 12,3 inch. Bineînțeles, mașina are conectivitate cu Android Auto și Apple CarPlay. De asemenea, această mașină vine echipată și cu sistemul audio de la JBL. Printre alte dotări putem enumera sistemul de parcare automată, camere 360 sau pilot automat adaptiv.

Prețul de pornire pentru Toyota bZ4X are un preț de pornire de 50.700 de euro.

VIDEO

Text: Ionuț Vîlciu

Video: Luci Popa

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide