Polițiștii din Ploiești au descoperit o reţea de traficanţi de catalizatoare. În ce țară vindeau piesele?

Autor: Marius Vișan 08 iul. 2021 Știri auto

Doi tineri din Prahova au fost arestaţi preventiv în urma unei anchete a poliţiştilor din Ploieşti care au dat întâmplător peste o adevărată mafie internaţională a traficului cu catalizatoare.

Cei doi au reuşit să fure în câteva zile nu mai puţin de 39 de catalizatoare. Piesele au fost sustrase de la maşini parcate în zone ferite ale Ploieştiului.

Cei doi traficanţi au fost prinşi în noaptea de 3 spre 4 iulie, în timp ce încercau să demonteze catalizatorul unui autoturism. Unui cetăţean din Ploieşti i s-a părut suspectă activitatea bărbaţilor, la acea oră târzie în noapte, şi a alertat poliţia. Când şi-au dat seama că sunt filaţi, hoţii au încercat să fugă.

Poliţiştii au pornit în urmărirea maşinii cu care se deplasau cei doi bărbaţi, maşina fiind oprită pe o stradă din Ploieşti. Cei doi bărbaţi au fugit la vederea poliţiştilor. La scurt timp unul dintre ei a fost imobilizat, şi dus la audieri.

Ulterior şi cel de-al doilea traficant de piese auto a fost identificat şi prins. Au existat și niște percheziţii domiciliare care au avut loc în oraşul Mizil, dar şi în comuna Berceni.

Nu mai puţin de 39 de catalizatoare au fost găsite în casele traficanţilor

Piesele urmau să fie vândute pe piaţa neagră din Europa, în special în Germania.

”Sunt solicitări pentru aşa ceva mai ales în ţările din vest pentru proprietarii de maşini care trebuie să meargă să facă Inspecţia Tehnică Periodică.

În loc să ducă maşina la reparat, înlocuiesc doar catalizatorul. Se ştie că în Europa, o maşină care are o emisie mare de noxe este blocată de la circulaţie, ori acest catalizator exact asta face, filtrează gazele nocive. Un catalizator pentru un Volkswagen de exemplu ajunge să coste chiar şi 1.000 de euro, aşa că mulţi prefer să-l cumpere la mâna a doua”, au precizat, pentru ziarul Adevărul.ro, surse judiciare.

Maşinile cele mai vizate de către hoţii de catalizatoare sunt cele germane. Modelele Volkswagen sunt foarte căutate, dar şi mărci franceze, Citroen cu precădere. Nici mini-van-urile de la aceste mărci nu scapă neprădate.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide