Listă prețuri pentru catalizatoare. Află cât valorează pentru hoți catalizatorul de pe mașina ta

Autor: Marius Vișan 24 apr. 2021 Știri auto

Pentru că furturile de catalizatoare s-au înmulțit considerabil au apărut numeroase topuri și liste de prețuri pentru aceste piese reciclabile.

Catalizatorul poate fi valorificat pentru că are în componența sa metale prețioase. Se pare că aceste catalizatoare conțin metale rare. Există în componența lor câteva grame de platină, aur și paladiu. Un gram de platină costă aproximativ 160 de lei, iar un gram de paladiu se vinde cu aproximativ 290 de lei.

La punctele de reciclare a metalelor un catalizator uzat poate fi vândut chiar și cu sute de euro. Prețul poate crește substanțial în funcție de model. Astfel, hoții s-au specializat în furtul acestor piese și, uneori, nu se sfiesc să le taie de pe mașini, în plină zi, chiar și de pe mașinile aflate pe străzi circulate.

Site-ul servicetutorials.com a făcut o listă cu o parte din prețurile catalizatoarelor.

Listă prețuri pentru catalizatoare

Vezi lista completă

Sursă: servicetutorials.com

Anul acesta au fost înregistrate numeroase plângeri privind furturi de catalizatoare în țara noastră

Polițiștii efectuează periodic percheziții la persoane bănuite că săvârșesc astfel de furturi. La începutul acestui an, în Constanța, s-a furat un catalizator montat pe mașina poștei.

Cel mai recent caz s-a petrecut în luna martie, când polițiștii din București au reținut doi tineri, de 20, respectiv 24 de ani, bănuiți că furau catalizatoare. Aceștia le sustrăgeau de pe autoturisme parcate pe străzi din sectorul 5 folosind un fierăstrău electric. Prejudiciul total creat a fost estimat la 8.000 de lei.

De obicei, hoți analizează mașinile pe care urmează să le urce pe cric, urmând ca apoi să le sustragă catalizatorul. Hoții acționează în grup format din două sau trei persoane. O persoană taie efectiv piesa montată pe mașină cu ajutorul unui flex cu acumulator, o altă persoană stă de pază, pe când o a treia persoană așteaptă într-o mașină parcată în apropiere, cu motorul pornit pentru o scăpare cât mai rapidă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: shutterstock.com, captură foto servicetutorials.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide