Plouă cu autostrăzi în regiunea Moldovei. Peste 10 ani

Autor: George Cristea 21 sept. 2020 Știri auto

Plouă cu autostrăzi în regiunea Moldovei, dacă este să-l ascultăm pe primul ministru Ludovic Orban, aflat în campanie electorală. Fostul ministru al Transporturilor pare să fi redescoperit gustul tăierilor de panglici, după ce a participat la inaugurarea mai multor proiecte de infrastructură săptămâna trecută.

Intră în Galeria FOTO

Suntem în campanie electorală înainte de alegerile locale și, în curând, alegerile parlamentare. Prin urmare, inaugurările și tăierile de panglici nu sunt puține în această perioadă, chiar și atunci când este vorba de un proiect la care cetățeanul de rând va avea acces abia din decembrie. În acest context, premierul Ludovic Orban, aflat într-o vizită electorală în județul Neamț, i-a anunțat pe locuitorii din regiunea Moldovei că pregătește nu o autostradă sau două, ci chiar trei, toate finalizate în cel mult zece ani. În plus, judeţele din această regiune vor beneficia şi de alte investiţii importante din partea guvernului, informează Agerpres.

„Moldova nu are astăzi nicio autostradă. Moldova va avea, sper eu, la finalul celor 10 ani sau chiar în 8 ani, trei autostrăzi: autostrada de pe coridorul 9 Paneuropean Bucureşti – Siret, Autostrada Unirii Târgu Mureş – Tîrgu Neamţ – Iaşi – Ungheni şi Autostrada Bacău – Braşov”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Autostrăzi în regiunea Moldovei. De ce sunt necesare?

Premierul a spus că „acestea nu sunt poveşti, ci obiective de investiţii pentru care la ora actuală avem garanţia finanţării de 75% şi vom găsi bani pentru a asigura finanţarea integrală a acestora. Judeţul Neamţ va fi străbătut de două autostrăzi: cea de pe axa nord – sud, dar şi Autostrada Unirii. Sunt obiective de investiţii fundamentale care vor garanta toate oportunităţile de dezvoltare de aici şi vor garanta că investiţiile vor trece Carpaţii”.

Ludovic Orban a subliniat că marea problemă a Moldovei este aceea că a fost ocolită de investiţii mari.

„O companie care să investească într-o localitate are nevoie de lucruri simple: acces la apă, canalizare, gaz, curent electric și căi de transport. Tocmai aceste lucruri trebuie realizate pentru Moldova, pentru a putea asigura conectarea Moldovei cu toată infrastructura de transport europeană, iar pentru fiecare localitate să asigurăm aceste minime elemente de civilizaţie: apă, canal, gaz, curent, asfalt şi să putem să atragem investiţii. Moldova va fi net beneficiara investiţiilor Guvernului pe care îl conduc, în următorii 10 ani”, a susţinut Orban.

Premierul a mai promis autostrăzi și în regiunea Dobrogei, după o vizită în județul Constanța.

„Am prevăzut realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construcţia fie a unui drum expres, fie a unui drum pentru a fi pe autostradă, care să nu treacă prin localităţi şi care să aibă legături cu toate staţiunile dintre Constanţa şi graniţa de sud a României” – spunea vineri premierul Orban.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide