Premierul Orban anunță un drum expres între Constanța și sudul litoralului

Autor: George Cristea 18 sept. 2020 Știri auto

Premierul Orban anunță un drum expres între Constanța și Tulcea care să asigure o rută turistică între litoralul românesc și Delta Dunării. De asemenea, se dorește construirea unui alt drum expres sau chiar autostradă care să lege Constanța cu stațiunile din sudul litoralului.

Intră în Galeria FOTO

Turismul pe litoralul românesc reprezintă un vector de creștere economică, potrivit premierului Ludovic Orban, dar are nevoie de o infrastructură modernă pentru a-și putea atinge potențialul. Autoritățile promit dublarea plajelor, dar și o autostradă sau măcar un drum expres între Constanța și sudul litoralului, vechiul drum național fiind deja de mai mulți ani un coșmar din cauza aglomerației.

Ce spune Ludovic Orban despre construirea unui drum expres spre sudul litoralului

„Am prevăzut realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construcţia fie a unui drum expres, fie a unui drum pentru a fi pe autostradă, care să nu treacă prin localităţi şi care să aibă legături cu toate staţiunile dintre Constanţa şi graniţa de sud a României. Se va realiza acest proiect, e clar că necesitatea acestui drum expres sau chiar autostradă, care să permită deplasarea rapidă între staţiuni, este un proiect necesar, care va fi realizat”, a declarat prim-ministrul, citat de Agerpres.

Premierul Ludovic Orban a participat, joi, în staţiunea Eforie, la o prezentare a programului de nisipare a zonei de coastă turistică, proiect finanţat din fonduri europene, la care a fost prezent și ministrul mediului, Costel Alexe. Cu acest prilej, Orban a vorbit de mai multe proiecte de infrastructură care ar trebui realizate în perioada următoare.

„S-a semnat contractul pentru proiectarea acestui drum expres, care face legătura între Constanţa şi Tulcea. Dar nu numai legătura între Constanţa şi Tulcea – asigurând astfel posibilitatea includerii în serviciile turistice şi a Deltei – va face legătura între Constanţa şi Coridorul IX pan-european, pentru că drumul expres Constanţa – Tulcea se va duce pe podul de pe Dunăre, tot pe profil de drum expres, care se construieşte între Tulcea şi Brăila, iar din Brăila se vor realiza două drumuri expres care vor face conexiunea cu Coridorul IX pan-european”, a explicat el.

Drumul expres care leagă Constanța de Tulcea este DX8 „Dobrogea Expres”, pentru care contractul pentru realizarea studiului de fezabiitate și a proiectului tehnic a fost semnat la finalul lunii iulie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide