Plus 8 GTR este cel mai puternic Morgan din toate timpurile

Autor: Mihai Morcovescu 10 dec. 2021 Știri auto

Britanicii de la Morgan au dezvăluit primele detalii și fotografii cu Plus 8 GTR, cel mai puternic model din istorie companiei. Acesta va fi produs într-o serie limitată de doar nouă exemplare.

Din punct de vedere vizual, noul Plus 8 GTR afișează aripi față și spate reproiectate, care au fost construite manual din aluminiu, un splitter frontal și un hardtop. de asemenea, bolidul a primit un set de jante albe de competiție cu cinci spițe cu blocare centrală.

La interior, modelul vine cu cadrane personalizate, noi scaune de tip scoică din fibră de carbon pe care apar inscripția GTR și o plăcuță cu numărul exemplarului.

Morgan Plus 8 GTR: motor BMW V8 de 375 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Coupe-ul britanicilor a primit sub capotă un propulsor V8 de 4,8 litri de origine BMW, care produce 375 CP, cu 13 „cai” mai mult comparativ cu predecesorul său. Acesta a devenit cunoscut după ce a fost montat în trecut pe mai multe modele din gama constructorului bavarez, între care SUV-ul X5 4.8i și X5 4.8 is.

Pachetul tehnic al noului Plus 8 GTR este completat de o nouă evacuare sport cu două „țevi de tun” și un răspuns îmbunătățit al accelerației. Clienții vor putea alege dintre o cutie de viteze manuală cu șase trepte și una automată cu același număr de rapoarte.

Primul exemplar Plus 8 GTR dintre cele nouă care vor fi fabricate este finisat într-o nuanță de albastru Yas Marina. Acesta este un omagiu adus modelului de competiție Plus 8 Big Blue, care a concurat în anii ’90.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Morgan, cinci exemplare vor ajunge pe alte piețe, în timp ce celelalte patru își vor găsi proprietari pe teritoriul Marii Britanii. De aceea, Morgan Plus 8 GTR este disponibil atât cu volan pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă.

Celelalte opt exemplare ale noului Morgan Plus 8 GTR vor fi finalizate până în luna martie 2022.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Morgan


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide